Singurul motiv de bucurie în România: nu te-ai fi așteptat să fim pe locul trei în lume

Singurul motiv de bucurie în România: nu te-ai fi așteptat să fim pe locul trei în lume

Când vine vorba de motivele pentru care să rămâi în România sau să lucrezi de aici, acestea nu sunt cele mai numeroase. Se pare însă că țara noastră a reușit totuși să facă valuri la nivel global dintr-un motiv foarte important.

În cazul în care te numeri printre angajații care caută să îmbine munca de la distanță cu călătoriile, doar două țări sunt mai potrivite pentru asta decât România, țara noastră fiind pe locul trei într-un clasament realizat de momondo.ro. În realizarea topului, s-au luat în calcul țările în care este cel mai avantajos să lucrezi pe calculator, dar și să călătorești. Nu mai puțin de 111 țări au fost analizate, pornind de la 22 de factori, defalcați pe șase categorii, precum accesibilitate şi costuri de călătorie, preţuri locale, siguranţă şi sănătate, facilităţile muncii de la distanţă, viaţa socială, vremea.

România, pe locul trei în lume

Pe prima poziție în clasamentul global realizat de Momondo se află Portugalia, urmată de Spania și România. Pe locurile imediat următoare, avem Mauritus, Japonia, Malta, Costa Rica, Panama, Republica Cehă și Germania.

Printre principalele motive pentru care țara noastră a reușit să obțină un mândru loc trei în top se numără costurile reduse de trai și prețurile mici. Nu în ultimul rând, comparativ cu alte țări din occident, România oferă preţuri avantajoase la închirieri auto şi la hoteluri. La acestea se adaugă și costurile reduse pentru închirierea pe termen lung a unui apartament, detalii care asigură condiţii foarte bune pentru călătorii interne.

Tot la capitolul încurajări pentru nomazii digitali care se gândesc să poposească în România se numără viteza excelentă a conexiunii la internet, dar și faptul că mulți români vorbesc engleză. Ajută și faptul că, pe partea legislativă, autoritățile române plănuiesc să introducă, în următoarele luni, o viză specială pentru liberii profesioniști.

În privința motivelor pentru care să alegi Portugalia pentru munca de la distanță, lista include vremea foarte bună, numărul mare de locuri de ieșit în oraș, rata mică a criminalității și costul de trai relativ scăzut. De asemenea, localnicii vorbesc foarte bine engleza.