Sillent Hill 2 se întâmplă: ce știm despre viitorul film, până acum

Sillent Hill 2 se întâmplă: ce știm despre viitorul film, până acum

Remake-ul venit de la Konami, Silent Hill, pentru PC și PlayStation 5, nu este, practic, singura „reimaginare” a jocului clasic din 2001 de care vei avea parte.

Compania tocmai a anunțat că povestea va fi, de asemenea, adaptată pentru marele ecran, într-un nou film care s-ar putea să devină un hit în cinematografe. Return to Silent Hill se pare că va servi drept continuare directă a adaptării originale din 2006 și va fi „păzită” îndeaproape de același regizor care s-a ocupat și de primul film, Christophe Gans.

Proiectul este încă în faza de dezvoltare

Proiectul pare să fie încă în faza de dezvoltare. Nu există nici un teaser trailer, doar câteva imagini și amănunte de artă conceptuală.

Christophe Gansa a preferat ca, în cea mai mare parte a anunțului referitor la film, să vorbească despre intriga jocului în sine. „Am decis să ne întoarcem la cele mai bune dintre aceste povești”, a spus el, în timpul transmisiunii live de la Konami Silent Hill Transmission. „Filmul spune povestea unui tânăr care se întoarce în Silent Hill, unde  și-a cunoscut marea dragoste, iar ceea ce urmează este nimic altceva decât coșmar pur”, a mai spus el.

Victor Hadida, care a lucrat și la filmul din 2006, revine, la rândul lui, la producție și a declarat că, deși proiectul plănuiește să ofere francizei o viziune modernă, adaptată timpurilor, stilul rămâne fidel spiritului jocului original, ia aceasta este „cheia”. Gans pare să fie de acord, numind jocurile originale Silent Hill „mari realizări artistice”.

Practic, tot ceea ce spune Christophe Gans despre proiect este cu adevărat interesant, deoarece regizorul aduce în discuție provocarea unică de a traduce narațiunea captivantă pe care doar un joc video o poate oferi într-o experiență de 90-100 de minute. Rămâne, totuși, de văzut dacă Sillent Hill 2 va funcționa, de vreme ce au trecut ani buni de la precedentul succes.