Shanghai înăsprește restricțiile. Vrea să atingă obiectivul zero COVID până la sfârșitul lunii mai

Shanghai înăsprește restricțiile. Vrea să atingă obiectivul zero COVID până la sfârșitul lunii mai

Metropola chineză Shanghai își înăsprește restricțiile anti-coronavirus deja extrem de stricte, deoarece vrea să atingă obiectul zero COVID până la sfârșitul lunii mai. Măsurile vor varia probabil în cele 16 districte ale orașului, pentru că unele au atins deja ținta autorităților, dar oamenii au spus că restricțiile de călătorie rămân în vigoare încă trei săptămâni, din cauza temerilor de revenire a infecțiilor.

Autoritățile din Shanghai impun noi restricții

Conturile de social media ale rezidenților din mai multe districte, precum și postările au arătat că guvernul orașului cu 26 de milioane de locuitori vrea să transfere contactele cazurilor pozitive către centrele de carantină. Oamenii spun că au primit ordin să se mute în aceste locuri speciale, în ciuda testelor negative, după ce s-au depistat infectări în blocurile lor, stârnind frustrări.

Alți cetățeni au fost înștiințați că nu vor mai putea să-și părăsească locuințele sau să primească colete timp de o săptămână, ca parte a eforturilor de a atinge obiectivul de „zero cazuri la nivel de comunitate”.

Strategie zero COVID până la sfârșitul lunii mai

Cel mai mare oraș din China raportează mii de cazuri pe zi, majoritatea în zone închise, cum ar fi unitățile de carantină și casele oamenilor. Shanghai luptă să pună capăt transmiterii comunitare în fața variantei infecțioase Omicron. Inițial, autoritățile și-au propus să atingă obiectivul zero COVID până pe 20 aprilie, dar au reușit să facă acest lucru doar în două districte.

Oamenii nu au voie să iasă din casă

Sâmbătă, cartierele Putuo și Changning au primit notificări prin care oamenii nu mai pot ieși din casă. Un rezident din Pudong New Area, care găzduiește centrul financiar din Shanghai, a declarat că a primit o ceva similar.

În districtul Xuhui, locuitorii din nouă ansambluri rezidențiale s-au plâns că nu-și mai pot părăsi locuințele, în urma unui ordin al autorrităților.

„Acest lucru este pentru a ajunge la „zero cazuri de COVID la nivel de comunitate” cât mai curând posibil și pentru a permite ridicarea carantinei”, relatează presa locală.

Imaginile din metropola chineză fac înconjurul lumii

Un videoclip distribuit de mii de ori pe internet a arătat cum polițiștii se certau cu niște oameni, care au aflat că trebuie să stea în carantină după ce un vecin a fost testat pozitiv.

Shanghai a atins zero cazuri de Covid-19 în întregul oraș în afara zonelor de carantină doar de două ori, pe 30 aprilie și 1 mai. De atunci, îmbolnăvirile s-au înmulțit.

Citește și: