19 apr. 2022 | 16:13

Serghei Lavrov, noi declarații despre războiul din Ucraina: „Este rezultatul direct al voinţei SUA de a guverna şi domina lumea“

ULTIMA ORĂ
Serghei Lavrov, noi declarații despre războiul din Ucraina: „Este rezultatul direct al voinţei SUA de a guverna şi domina lumea“

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că dorința Occidentului de a conduce lumea este de vină pentru războiul din Ucraina. Omul lui Vladimir Putin este de părere că situația actuală din țara invadată de ruși este cauzată de SUA, care vor să conducă și să domine mapamondul.

Ce a declarat Serghei Lavrov despre războiul din Ucraina. Face acuzații la adresa SUA

Dorinţa Americii de a guverna lumea este responsabilă pentru situaţia din Ucraina, a spus ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat publicaţiei India Today.

„Evenimentele actuale sunt înrădăcinate în dorința SUA și a Occidentului de a conduce lumea. Ei au vrut să arate lumii că nu va exista multipolaritate, ci doar unipolaritate și au creat o rampă de lansare [Ucraina] împotriva noastră [Rusiei] la granițele noastre. Au pompat arme în Ucraina”, a explicat Lavrov.

Ministrul rus de Externe dă asigurări că armata lui Putin nu atacă civili

Potrivit ministrului rus de Externe, următoarea fază a acţiunii militare a Rusiei în Ucraina „începe”.

„Sunt sigur că va fi un moment foarte important al acestei întregi operaţiuni speciale. Armata noastră ţinteşte numai infrastructuri militare şi nu civile. Armata ucraineană foloseşte civili ca scuturi umane. Occidentul nu acordă atenţie faptelor noastre. Ei atrag atenţia asupra unor lucruri false, ca de exemplu ceea ce au spus cu privire la Bucha. Ei (occidentalii) au evocat Bucha la trei zile după ce primarul ucrainean de acolo a declarat mândru că oraşul era din nou sub controlul lor”, a subliniat Serghei Lavrov.

Va ataca Rusia altă țară europeană?

În luna martie, oficialul rus a descris furnizarea de arme de către Occident către Ucraina ca fiind „periculoasă” și a susținut, de asemenea, că maternitatea bombardată la Mariupol a fost folosită drept bază de naționaliștii ucraineni, fără a furniza dovezi. Tot atunci, omul lui Vladimir Putin a repetat afirmațiile Moscovei că Rusia încearcă să scape Ucraina de „naziști”. Lavrov a mai spus că Rusia nu intenționează să atace nicio altă țară.

„Nu intenționăm să atacăm alte țări; nici nu am atacat Ucraina. Doar i-am explicat, în mod repetat, că o situație reprezintă amenințări directe la adresa securității Federației Ruse”, a spus acesta.

Serghei Șoigu a vorbit despre Ucraina, pentru prima dată în trei săptămâni

Și ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, acuză SUA și țările occidentale că „fac tot posibilul pentru a întârzia operaţiunea specială” din Ucraina. De asemenea, a mai dezvăluit că armata rusă este pe drumul cel bun în ceea ce privește eliberarea separatiștilor din Donețk și Lugansk.