Serghei Lavrov, discurs acid la adresa Uniunii Europene. Declarația, întreruptă de un păun: ”E agresivă și belicoasă, un apendice al NATO”

Serghei Lavrov, discurs acid la adresa Uniunii Europene. Declarația, întreruptă de un păun: ”E agresivă și belicoasă, un apendice al NATO”

Serghei Lavrov face acuzații la adresa Uniunii Europene. Ministrul rus de Externe spune că UE a devenit un factor ”agresiv și belicos” și o ia pe urma NATO în ceea ce privește poziția Alianței cu privire la invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Ministrul de Externe rus acuză UE. Ce spune Serghei Lavrov

Pe de altă parte, Lavrov e de părere că ”dorinţa Kievului de a deveni membru al Uniunii Europene nu este nevinovată”. Această informație a fost întreruptă de țipătul unui păun.

”UE s-a transformat dintr-o platformă economică constructivă, aşa cum a fost creată, într-un actor agresiv şi belicos care-şi afişează deja ambiţiile dincolo de continenul european”, a acuzat într-o conferinţă de presă, la Duşanbe, în Tadjikistan, şeful diplomaţiei ruse.

Acesta vine cu acuzații grave și spune că UE se precipită ”exact pe calea pe care NATO a trasat-o deja, confirmând astfel tendinţa unei fuziuni cu Alianţa Nord-Atlantică, şi vor servi, în fapt, ca un apendice al NATO.”

Pe de altă parte, un reprezentant SUA spune că armata de la Kremlin a răpit mii de ucraineni din casele lor și i-au trimis în așa-numitele “tabere de filtrare”.

“Cel puțin câteva mii de ucraineni au fost răpiți și transferați în aceste tabere. Soldații ruși relochează cu forța civilii, ale căror case, orașe și localități au fost bombardate fără milă timp de luni de zile cu obuze, rachete și bombe, în Rusia, chiar țara care provoacă toată suferința inutilă”, spune Michael Carpenter, ambasadorul SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Totodată, astăzi, Kremlinul spune că a declarat ca persoane non gratae zece reprezentanţi ai Ambasadei României la Moscova, reacţie la declararea personae non gratae de către România, la 5 aprilie.

“Ministerul Afacerilor Externe informează că Federaţia Rusă a declarat ca personae non gratae 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei României la Moscova, aceasta fiind o reacţie la declararea personae non gratae de către România, la 5 aprilie 2022, a 10 persoane care activau în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti”, anunță autoritățile.

 

Citește și: