Se întâmplă din 2023 cu vacanțele românilor pe litoralul românesc, s-a făcut anunțul: tarifele pe care nu credeai că le mai vezi

Se întâmplă din 2023 cu vacanțele românilor pe litoralul românesc, s-a făcut anunțul: tarifele pe care nu credeai că le mai vezi

Deși mai este o lună până în 2023, s-au anunțat deja câteva tarifele pentru vacanțele celor care plănuiesc un sejur pe litoralul românesc. În mod surprinzător, vorbim de prețuri pe care nu le întâlnești cam nicăieri în România în materie de cazare.

Rezident Eforie Nord a anunțat că, în 2023, va avea tarife de cazare de la 40 de lei. Acestea sunt cele mai mici din sezon și sunt disponibile prin intermediul programului Litoralul pentru toți, practic, în extra-sezon. În teorie, prețurile au fost minim aliniate la rata inflației pe 2022, dar și cu majorarea TVA impusă de autoritățile din România. Ca referință, taxa pe valoare adăugată a crescut de la 5 la 9%. Prețurile sunt cuprinse.

Cât costă un apartament pe litoral în sezon, o noapte de cazare

Tarifele de cazare pentru sezonul 2023 au prețuri cuprinse între 160 și 1950 de lei pentru o noapte de cazare într-un apartament, în funcție de tipul acestuia și, în mod previzibil, de perioadă.

“Deși suntem asaltați de scumpiri, am făcut tot posibilul ca diferențele față de 2022 să fie minime, dar ele includ, inevitabil, inflația și creșterea TVA decisă de autorități la 9%. Ne menținem însă reducerile pe care le oferim pentru șederi mai îndelungate de șapte nopți ori pentru cele de grup, pentru ca vacanța în apartamentele noastre să fie o opțiune avantajoasă”, Alexandra Bogatu, fondatorul Rezident.

Rezident Eforie Nord își începe sezonul pe 2023 cu Litoralul pentru toți, în luna aprilie. Vorbim de pachete de câte 13 nopți pentru apartamente oferite în regim hotelier. Oficialii speră ca în lunile mai puțin aglomerate să atragă turiști, dar și angajați care lucrează de la distanță, cu tarife de cazare între 2100 și 3600 de lei. Acestea vor rămâne în vigoare până la începutul lunii iunie.

Vacanța de șapte nopți la începutul verii, 26 mai – 15 iunie, într-un apartament cu vedere la stațiune, pentru patru persoane, costă 2.340 de lei, mai precis 83 de lei/persoană/noapte. În mijlocul verii, 14 iulie – 18 august, un apartament pentru patru persoane cu vedere frontal la mare costă 5.850 de lei, mai precis, 208 lei/persoană/noapte, conform economica.net. Vor exista reduceri de 10% pentru cei care închiriază pentru o perioadă mai lungă de 7 nopți, dar și de 15% pentru cei care vin în grup.