05 sept. 2022 | 13:24

Se întâmplă la pompă și afectează toți șoferii: cât a ajuns să coste motorina, dar benzina în România

ACTUALITATE
Se întâmplă la pompă și afectează toți șoferii: cât a ajuns să coste motorina, dar benzina în România

Prețurile pe care șoferii le plătesc la pompă, atunci când merg să alimenteze mașina cu benzină sau motorină, sunt în dinamică. De la o zi la alta, intervin modificări pe piață, dar cea mai recentă schimbare e de natură să-i bucure pe conducătorii auto de la noi din țară.

De data aceasta, în mod surprinzător, nu mai anunțăm scumpiri, ci scăderi de preț. Mai mult, deprecierile sunt destul de semnificative și, până la urmă, orice bănuț economisit contează, așa că să savurăm momentul!

Conform celor mai recente date de pe piața combustibilului din România, se pare că prețurile au intrat într-o linie descendentă.

Se întâmplă încă din prima zi a săptămânii!

Cine merge astăzi la pompă nu va regreta, dar doar dacă mașina sa funcționează pe bază de benzină.

„Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a atins luni un nou record, de 1,13 lei/l, în urma deciziei de ieftinire cu 10 bani/l, efectuată în weekend de OMV Petrom (…)

În ultimele 10 zile, prețul motorinei a crescut cu aproximativ 20 de bani/l, în timp ce, de la începutul acestei luni, în numai 5 zile, cel al benzinei a scăzut cu 20 bani/l în stațiile operate de liderul pieței. Motivul: dacă România își acoperă consumul de benzină din producția internă, în ceea ce privește combustibilul diesel este importatoare netă, ca și majoritatea celorlalte stete din UE”, arată o analiză Profit.ro.

Potrivit celor transmse de sursa citată, se pare că prețul benzinei standard în stațiile Petrom din capitală variază între 7,18-7,24 lei/l, cu un leu și 13 bani sub cel al motorinei, de 8,31-8,34 lei/l.

Amintim că, de două luni de zile este în vigoare măsura care prevede o compensare cu 50 de bani a litrului de benzină și motorină din România, atât pentru firme, cât și pentru populație.

Ordonanța în cauză ar urma să expire pe 30 septembrie 2022, doar că, potrivit declarațiilor făcute de premierul Nicolae Ciucă, atunci când se va ajunge la termen, se vor efectua analize și măsura va fi evaluată. Astfel, rămâne de văzut dacă prețurile vor mai fi compensate și în octombrie sau nu, dar și ce se va întâmpla cu prețurile la pompă în scenariul în care măsura va fi suspendată.