Se întâmplă cu salariul minim pe economie, iar modificarea vizează milioane de români: ce include noul proiect

Se întâmplă cu salariul minim pe economie, iar modificarea vizează milioane de români: ce include noul proiect

Aproximativ 1,6 milioane de români primesc salariul minim pe economie, dintr-un total de mai puțin de 5,6 milioane care muncesc pe teritoriul României. În contextul în care suma cu pricina este de 1524 de lei net, nu ar trebui să vină ca o surpriză efortul autorităților de a întinde o mână de ajutor.

PSD-ul, deși face parte din coaliția de guvernare împreună cu PNL și UDMR, a intrat într-o campanie electorală foarte agresivă și anunță o serie stufoasă de măsuri populiste menite să le crească ”ratingul” în mentalul colectiv al votanților români. Pentru ei, nu contează neapărat dacă acestea se vor materializa în viitorul apropiat sau vreodată. Dacă nu se materializează, de vină sunt liberalii și maghiarii. Din această categorie face parte și o posibilă mărire a salariului minim pe economie.

Crește salariul minim pe economie, fără impozit, conform PSD

Liderul social-democrat, într-o conferință de presă desfășurată ieri, a atras atenția asupra unor discuții din coaliția de guvernare conform cărora, până la finalul anului, va crește salariul minim brut cu 200 de lei. Măsura îmbucurătoare ar putea veni în completarea tichetelor în valoare de 50 de euro pentru alimente, dedicate persoanelor cu venituri mici.

“Este și o propunere din partea IMM-urilor dacă se mărește salariul minim cu 200 de lei, acești 200 de lei să nu fie impozitati cu CAS și CASS. Toate aceste discuții nu se fac într-un glob la parlament, în coaliție sau la guvern. Ele sunt discutate și cu partenerii sociali. Discuția este să avem această creștere de anul acesta“, a spus Marcel Ciolacu.

Ca referință, ultima modificare adusă salariului minim pe economie s-a petrecut toamna trecută și a intrat în vigoare de la începutul acestui an. Este vorba de creșterea până la 2550 în brut, valoare care se reflectă în cei 1524 de lei net din introducere. Până atunci, discutam de 1380 lei net. Practic, a intrat în vigoare o creștere de 10,8%.

Citește și: