Se dau bani de la stat: anunțul momentului vine de la Guvern și te vizează, dacă ai nevoie de finanțe

Se dau bani de la stat: anunțul momentului vine de la Guvern și te vizează, dacă ai nevoie de finanțe

Executivul de la București vine cu vești bune pentru românii care au nevoie de bani pentru a-și achiziționa o nouă mașină sau pentru a-și transforma locuința într-una sustenabilă. Vorbim despre noi runde de finanțare în cadrul programelor guvernamentale „Rabla”, „Casa Verde”, dar și „Rabla pentru electrocasnice”.

Conform premierului Nicolae Ciucă, românii vor primi sprijin de la stat, în continuare, iar forma sub care cetățenii vor beneficia de cele trei programe va fi stabilită, astăzi, în Guvern. Conform guvernanților, programele s-au bucurat de succes în trecut și trebuie relansate, deoarece mulți români le așteaptă. De asemenea, e nevoie de o adaptare a acestora, în contextul particularităților socio-economice din prezent.

Anunțul zilei, de la premierul țării

„În ședința de Guvern de astăzi vom lua decizii pe mai multe domenii. Unul dintre ele este domeniul social. Aici aprobăm o finanțare de 161 de milioane de lei pentru înființarea a 100 de centre de servicii sociale destinate vârstnicilor și, de asemenea, vom aproba documentul strategic privind incluziunea socială și reducerea sărăciei pentru perioada 2022-2027. Este un obiectiv prin care ne propunem să reducem numărul persoanelor expuse riscului sărăciei sau excluziunii sociale cu cel puțin 7% până în anul 2027.

În domeniul mediului și investițiilor, aprobăm bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2022 al Fondului de Mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu.

Aici este foarte important să subliniem că, practic, vom continua programele deja consacrate și mult așteptate de români, și anume Rabla, Casa Verde și Rabla pentru electrocasnice, și de asemenea vom lansa sesiuni noi de finanțare pentru programe care vor fi adaptate la cerințele impuse de noua realitate social-economică, și ne referim în principal la sisteme fotovoltaice, la transportul electric public, la infrastructura verde și, desigur, gestionarea deșeurilor”, a explicat premierul Nicolae Ciucă.

Referitor la alte măsuri de sprijin pentru cetățenii români, șeful Executivului a anunțat asigurarea accesului la finanțarea întreprinderilor din agricultură.

„Prin această decizie, practic, dorim să încurajăm afacerile în zona rurală, prin memorandumul pe care îl vom aproba astăzi, programul Rural Invest va beneficia de un buget de 350 de milioane, iar el este destinat pentru a susține agricultura și industria alimentară românească, astfel încât să poată să devină mai competitive și, de asemenea, să putem să valorificăm potențialul agricol, ținând cont de tot ceea ce înseamnă și valoarea, și posibilele evoluții în asigurarea produselor agricole”, a punctat oficialul guvernamental.

Citește și: