21 feb. 2022 | 07:30

Schimbarea WhatsApp care te face să uiți de Telegram și Signal: lista completă de noutăți

ACTUALITATE
Schimbarea WhatsApp care te face să uiți de Telegram și Signal: lista completă de noutăți

Popularitatea WhatsApp se datorează, parțial, faptului că aplicația este disponibilă pe o varietate semnificativă de platforme și dispozitive. Mai multe decât atât, toate versiunile sunt actualizate în mod constant.

De mulți ani, WhatsApp rulează fără probleme și pe Windows sau Mac, nu doar pe iPhone sau Android. În încercarea de a veni mai bine în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor, creatorii aplicației încearcă să se alinieze un pic mai bine le pretențiile utilizatorilor care petrec cea mai mare parte a timpului la birou. În acest scop, au început să facă aplicația nativă pentru Windows 10 și Windows 11 semnificativ mai utilă. Aceasta este realizată pe platforma UWP (Universal Windows Platform) și o poți descărca din magazinul virtual Windows Store, chiar dacă momentan este în beta.

WhatsApp pentru Windows, mai bun ca niciodată

Cei de la WhatsApp sunt conștienți că o aplicație nativă de Windows se comportă semnificativ mai bine cu sistemele de operare Microsoft decât varianta web împachetată într-un program pe care îl instalezi pe PC sau Mac. Din acest motiv, au creat versiunea UWP disponibilă momentan în beta. Dacă ești curios, o poți descărca și tu din Windows Store. Aceasta funcționează perfect atât pe Windows 10, cât și pe Windows 11.

Conform datelor obținute de WABetaInfo, varianta de WhatsApp UWP s-ar putea să-ți aducă aminte de iterația pentru Windows Phone de acum câțiva ani, deși aceea nu mai este disponibilă. Printre multe altele, include o temă întunecată, se integrează cu Action Center pentru a-ți afișa nativ notificările, chiar și dacă aplicația este închisă și, nu în ultimul rând, facilitează efectuarea de apeluri video și audio.

Spre deosebire de vechiul program care se baza pe aplicația web, WhatsApp Desktop este o aplicație creată de la zero pentru Windows. În plus, face parte din efortul lui Mark Zuckerberg de a rupe dependența serviciului WhatsApp de telefon. Din acest motiv, poți efectua apeluri cu WhatsApp beta pentru Windows fără a avea smartphone-ul în preajmă. Nu în ultimul rând, amatorii de emoticoane se vor bucura să vadă butonul dedicat de selecție în fereastra de dialog.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele