WhatsApp se reinventează, pentru binele tău: schimbarea care te ajută mult, chiar dacă nu știai asta

WhatsApp se reinventează, pentru binele tău: schimbarea care te ajută mult, chiar dacă nu știai asta

Creatorii WhatsApp se dau peste cap la fiecare câteva săptămâni pentru o cauză nobilă. Încearcă să vină la înaintate cu actualizări care să prevină migrarea utilizatorilor la Telegram, Signal sau alte aplicații de chat.

WhatsApp se află într-o permanentă evoluție, iar întregul set de funcții pe care le oferă vin ca o consecință a feedback-ului de la utilizatori. Creatorii programului lansează opțiuni noi, mai mult sau mai puțin utile, în versiuni beta ale programului. Cei înscriși în programul beta oferă feedback, iar după câteva săptămâni sau luni, respectivele opțiuni ajung la publicul larg, întreaga bază de utilizatori.

În contextul unui interes din ce în ce mai mare pentru intimitate și securitate, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră că în această direcție merge noua variantă beta a aplicației.

WhatsApp, cu accent pe securitate fotografiilor tale

Nu de puține ori, te afli cu un prieten lângă tine, vrei să-i trimiți o fotografie pe WhatsApp și te regăsești în situația jenantă în care, pe ecranul de partajare al imaginii apar ultimele 5-6 fotografii pe care le-ai făcut cu telefonul sau le-ai primit de la cineva. Dacă printre ele se află și fotografii de care nu ești mândru, întregul set de circumstanțe s-ar putea să te stânjenească.

Conform datelor obținute de WABetaInfo, fereastra de partajare a fotografiilor a suferit modificări importante în noua variantă beta de WhatsApp pentru iPhone. Bara de jos în care erau integrate imaginile tale cele mai recente din galerie a fost înlocuită cu un buton pentru accesarea galeriei. În contextul în care, în trecut, puteai să faci un swipe din greșeală în sus și să expediezi o fotografie inoportună partenerului de discuție, schimbarea scade semnificativ probabilitatea unor greșeli.

Dintr-un punct de vedere, schimbarea este o formă de aliniere la interfața nativă de captură de pe iOS, oferită de Apple. Printre alte funcții noi care ar trebui să ajungă în WhatsApp în următoarele săptămâni, se numără reacții la mesaje desprinse din Facebook Messenger și posibilitatea de a pune pe pauză înregistrarea unui mesaj audio și reluarea sa ulterioară.

Citește și: