Schimbare majoră de la WhatsApp: dacă ai cont, sigur te va afecta

Schimbare majoră de la WhatsApp: dacă ai cont, sigur te va afecta

WhatsApp, deținută de Meta, și-a dezvoltat activ aplicația și a lucrat la noi funcții. De acum, va semăna din ce în ce mai mult cu platforma “soră”, Facebook.

Cea mai recentă versiune beta a aplicației pe iOS dezvăluie că o nouă funcție ar putea veni în curând. Compania lucrează la reacții la mesaje, la fel ca pe Messenger.

Așadar. versiunea 22.2.72 a WhatsApp pe iOS adaugă o nouă funcție: reacțiile la mesaje. Caracteristica ar putea ajunge pe platformă relativ curând. Alternativ, este posibil ca compania să fi dezvăluit din greșeală această setare și să o elimine în viitoarele versiuni beta. Asta în cazul în care funcția Reacții nu este încă pregătită.

Vom putea reacționa la mesaje pe WhatsApp, la fel ca pe Messenger

În 2020, Mark Zuckerberg a spus că Meta (Facebook la acea vreme) intenționează să fuzioneze sistemele de mesagerie Facebook, Instagram și WhatsApp. El a menționat că planurile nu se vor concretiza înainte de 2022. Cu potențiala nouă funcție de la WhatsApp, platformele vor semăna și mai mult între ele.

Fuziunea dintre DM-urile Facebook și Instagram a avut deja loc, deoarece ambele platforme acceptă aceleași funcții de mesagerie (în cea mai mare parte).

Astfel, cel mai probabil, utilizatorii vor putea în curând să reacționeze la mesaje la fel ca pe Facebook și chiar să gestioneze notificările pentru reacțiile la mesaje, astfel încât acestea să apară pe ecranele de blocare ale telefonului.

Utilizatorii WhatsApp de iPhone și iPad vor fi primii care vor primi noile funcții, cu o actualizare iminentă privind gestionarea notificărilor pentru chaturile de grup și individuale.

WhatsApp este încă la kilometri distanță de a deveni similară cu oricare dintre aceste două servicii. Rămâne de văzut dacă fuziunea celor trei va avea loc anul acesta. De asemenea, este posibil ca compania să fie oprită de la a continua această potențială mișcare din motive monopoliste.

Citește și: