12 apr. 2022 | 17:03

Șase oameni, găsiți împușcați într-o pivniță din apropiere de Kiev

ULTIMA ORĂ
Șase oameni, găsiți împușcați într-o pivniță din apropiere de Kiev

Șase civili au fost găsiți împușcați mortal într-o pivniță, în apropierea capitalei Kiev, a anunțat, marți, Parchetul General ucrainean, relatează AFP. Parchetul a postat, de asemenea, o imagine cu cadavrele pe Telegram, anunțând deschiderea unei anchete. Potrivit procurorului general, crimele au fost comise de trupele ruse care preluaseră controlul în zonă la începutul invaziei declanșate de Rusia în Ucraina. Mai multe detalii, în continuare.

Șase civili, găsiți morți într-o pivniță din apropierea Kievului

Șase cadavre au fost descoperite într-un subsol, la periferia Kievului, de unde s-au retras trupele ruse la finalul lunii martie, a anunțat marţi Parchetul General ucrainean. Civilii au fost împușcați mortal, mai precizează parchetul pe Telegram.

„Trupurile a 6 civili cu răni produse prin împușcare au fost găsite într-o pivniță în timpul unei inspecții la o locuință privată“, a anunțat procuratura, precizând că trupele lui Vladimir Putin, care preluaseră controlul în zonă, au comis crimele la începutul invaziei declanșate de Moscova.

Parchetul General ucrainean a postat o imagine cu cadavrele, anunțând că a deschis o anchetă în acest caz. Situația este din ce în ce mai critică în Ucraina, numărul victimelor civile crescând de la o zi la alta.

Peste 10.000 de civili și-au pierdut viața în orașul asediat Mariupol de la începutul invaziei, pe 24 februarie, a anunţat primarul Vadim Boicenko, potrivit The Guardian. Edilul a precizat că bilanţul deceselor ar putea depăşi 20.000.

Citește și: Bilanțul victimelor de la Mariupol se ridică la zeci de mii. Zelenski: „Rusia nu se va opri până nu va fi forțată să se oprească“

Rușii blochează convoaiele umanitare ca să ascundă carnagiul

Boicenko i-a acuzat pe invadatorii ruși că au blocat convoaiele umanitare către oraş, în tentativa de a ascunde carnagiul.

Primarul din Mariupol a vorbit și despre afirmațiile făcute de oficiali ucraineni, potrivit cărora armata rusă a adus echipamente mobile de incinerare pentru a scăpa de cadavrele victimelor asediului, spunând că „au venit crematorii mobile sub formă de camioane“ în oraș.

Potrivit primarului, rușii au dus multe cadavre la un centru comercial unde există depozite şi frigidere. La rândul său, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat luni că zeci de mii de oameni au fost uciși în Mariupol.

„Mariupol a fost distrus, sunt zeci de mii de morți, și, cu toate astea, rușii nu opresc ofensiva“, le-a spus liderul ucrainean parlamentarilor într-o intervenție video.

„Ucraina are nevoie de diverse echipamente militare, de la avioane la tancuri. Coreea de Sud ne poate ajuta“, a continuat el.