04 mart. 2022 | 10:35

Samsung ”te fură la cântar”, din nou: ”Mi-am luat Ferrari, se mișcă precum Dacia”

ACTUALITATE
Samsung ”te fură la cântar”, din nou: ”Mi-am luat Ferrari, se mișcă precum Dacia”

Samsung poate reduce capacitatea unor aplicații, pentru a economisi durata de viață a bateriei pe telefoanele Galaxy. Compania spune că analizează rapoarte în acest sens.

Samsung analizează rapoarte conform cărora a limitat performanța unui număr mare de aplicații pe unele smartphone-uri Galaxy. Se pare că a folosit un instrument numit Game Optimizing Service (GOS), pentru a accelera până la 10.000 de aplicații, inclusiv multe care nu au nimic de-a face cu jocurile, precum Netflix, TikTok și Microsoft Office.

Samsung nu limitează aplicațiile de referință precum 3DMark, GeekBench 5 și PCMark, așa că nu ai vedea nicio problemă cu dispozitivul tău dacă ai rula una dintre acestea. Compania este aparent conștientă de problemă și o investighează, potrivit Android Authority, deși încă nu a confirmat oficial acest lucru.

Samsung îți limitează aplicațiile

Limitarea a fost observată de utilizatorii coreeni care au postat o listă de 10.000 de aplicații care aparent sunt afectate. De când problema a fost dezvăluită, forumurile coreene ale Samsung au explodat cu plângeri ale utilizatorilor cu privire la problema GOS.

„Am plătit o grămadă de bani pentru a cumpăra o mașină sport care poate merge până la 300 km/h, dar din motive de siguranță, i-am pus o limită de viteză ca să poată rula doar 150 km/h”, a notat sarcastic un utilizator.

Într-un caz, un utilizator a luat populara aplicație de referință 3DMark și a redenumit-o într-o aplicație numită Genshin Impact. După redenumire, 3DMark a rulat cu un scor mai mic de jumătate din ceea ce a rulat cu numele corect. Aplicația GOS a fost prezentă pe unele smartphone-uri precum Galaxy S21 Plus și nu a putut fi dezactivată.

OnePlus a admis recent limitarea aplicațiilor pe cele mai recente smartphone-uri pentru a economisi durata de viață a bateriei, ceea ce a determinat Geekbench să elimine OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro din graficul său Android Benchmark.