Samsung ”te fură la cântar”, din nou: seria Galaxy S22, subiectul unei minciuni

Samsung ”te fură la cântar”, din nou: seria Galaxy S22, subiectul unei minciuni

Samsung continuă să fie pe primul loc în clasamentul producătorilor de smartphone-uri în mai multe colțuri de pe mapamond, dar având în vedere minciunile legate recent lansatele Galaxy S22, S22+ și S22 Ultra, este posibil că vânzările să fie afectate.

În teorie, seria Galaxy S22, cu cei trei membri ai săi, ilustrează perfect tot ce are mai bun de oferit Samsung în 2022. Reprezintă apogeul din prisma cunoștințelor tehnice pe care le dețin sud coreenii pe partea de hardware și software. Dacă ar fi să crezi oficialii gigantului, mai bine de atât nu se poate. Din păcate, realitatea contrazice marketingul mincinos de la Samsung și, mai grav decât atât, nu este prima oară când se întâmplă asta.

Samsung Galaxy S22, subiectul unei minciuni

Pe hârtie, terminalele cele mai scumpe din seria Galaxy S22 se laudă cu viteze de încărcare de 45W. Deși îți cumperi un telefon de 3-4 ori mai ieftin care se încarcă cu 60W, acei 45W reprezentau un progres important pentru Samsung. Din păcate, fac subiectul unei minciuni. Nu se reflectă în beneficiul promis de producător. Aceasta este concluzia la care au ajuns cei de la GSMArena, în urma unei serii stufoase de teste.

Samsung Galaxy S22 vine la pachet cu un sistem de încărcare de 25W. Dacă optezi pentru modelele mai scumpe, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra, beneficiezi, în teorie, de un upgrade la 45W. Acest detaliu este foarte important pentru că reprezintă unul dintre principalele motive pentru a-ți cumpăra o iterație mai scumpă de S22.

Din păcate, realitatea măsurată infirmă promisiunile Samsung. Deși timpul de încărcare ar trebui să se înjumătățească odată cu saltul de la 25W la 45W, sporul de viteză este de doar 5 minute. Samsung Galaxy S22 Ultra se încarcă în 59 de minute când este conectat la priză cu ajutorul unui încărcător de 45W și într-o oră și 4 minute, dacă discutăm de un încărcător de 25W. Situația este și mai șocantă în cazul aceluiași test realizat cu S22+. Diferența între utilizarea celor două încărcătoare este de un singur minut, de la o oră și un minut la o oră și două minute.

Nu este prima oară când Samsung se arată vinovată de marketing mincinos. S-a mai întâmplat în cazul Galaxy Note 10+ în 2019, tot cu un sistem de încărcare de 45W. Când acuzele au devenit publice, Samsung a șters orice referință la încărcarea de 45W din toate materialele de marketing pentru cel mai scump telefon din portofoliu de la acea vreme.