Samsung își schimbă strategia în Europa: ce se întâmplă cu actualizările

Samsung își schimbă strategia în Europa: ce se întâmplă cu actualizările

Samsung „oferă” utilizatorilor săi actualizări frecvente care se reflectă atât în ​​securitatea dispozitivelor, cât și în optimizarea navigației.

Dar acum vrea să meargă mai departe și implementează o nouă strategie, astfel încât utilizatorii europeni să aibă acces mai rapid la noile actualizări pe care le lansează pentru terminalele lor.

Samsung este cunoscut pentru lansarea frecventă de actualizări pentru dispozitivele sale care nu numai că îmbunătățesc securitatea terminalelor, ci și optimizează experiența de navigare a utilizatorului.

De altfel, gigantul sud-coreean a reușit deja să lanseze cel mai recent sistem de operare Android 12 pentru o mare parte din portofoliul său extins de terminale. Cu toate acestea, cu fiecare nouă actualizare, Samsung se confruntă cu o problemă numită fragmentare regională, care face actualizările mai lente și consumă prea multe resurse ale companiei.

Practic, fiecare actualizare este lansată în loturi pentru anumite terminale și regiuni, înainte de a fi lansată la nivel global.

Fragmentarea regională dispare

Cu alte cuvinte, fiecare dispozitiv are asociat un cod „CSC” care identifică regiunea în care se află. În acest sens, Samsung trebuie să testeze fiecare actualizare separat pentru fiecare dintre codurile diferitelor regiuni.

Rezultatul acestui proces este că fiecare regiune are propria variantă de actualizare, iar unele versiuni pot fi mai avansate decât altele. Aceasta este de fapt fragmentarea regională.

Potrivit site-ului Galaxy Club, Samsung unifică codurile „CSC” pentru cele mai recente smartphone-uri, ceea ce va reduce numărul de variante de actualizare care circulă. Această strategie a fost deja aplicată modelului Galaxy A52, care are mai puține coduri CSC, precum și Galaxy Z Fold 3 și Flip 3, care au deja codul unificat EUX CSC pentru continentul european.

Mai mult, același site spune că nu a fost găsit niciun firmware localizat pentru telefoanele Samsung care vor fi lansate în 2022. Adică modele precum Galaxy S22, Galaxy A73 și Galaxy A23 ar trebui să ajungă deja cu codul unificat definit pentru Europa.

Citește și: