Ryanair anunță că masca de protecție rămâne obligatorie pe 15 dintre rutele sale europene

Ryanair anunță că masca de protecție rămâne obligatorie pe 15 dintre rutele sale europene

Compania aeriană irlandeză Ryanair a anunţat, joi, 12 mai, că va renunţa la obligativitatea purtării măştii de protecție pe unele dintre zborurile sale europene. Totuși, o va menţine pe 15 dintre rutele sale în ţări din UE, între care şi Spania, Italia sau Grecia, unde legislaţia impune utilizarea măştii în mijloacele de transport în comun.

Anunț făcut de Ryanair pentru pasageri

Reprezentanții companiei Ryanair au decis să elimine purtarea măştilor de protecție pe unele dintre zborurile sale începând de luni, 16 mai, după ce Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) şi Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) au retras recomandarea de a le purta în avioane şi pe aeroporturi.

„Începând cu această dată, măştile vor fi opţionale pe toate zborurile companiei aeriene Ryanair, cu excepţia rutelor spre şi dinspre 15 ţări ale UE, unde măştile rămân obligatorii” în toate mijloacele de transport public, a spus consilierul delegat al companiei, Eddie Wilson.

Decizie privind purtarea măștii de protecție în avion

În urma ghidurilor de călătorie actualizate de EASA și ECDC, măștile de protecție nu vor mai fi obligatorii pe zborurile UE sau pe aeroporturile Uniunii de luni, 16 mai, cu excepția rutelor către/dinspre destinații în care guvernele încă impun purtarea obligatorie a măștii în transportul public.

Pe ce rute rămâne obligatorie

În următoarele 15 țări, purtarea măștii de protecție este obligatorie în mijloacele de transport în comun: Austria, Letonia, Cipru, Lituania, Cehia, Luxemburg, Estonia, Malta, Franţa, Olanda, Germania, Portugalia, Grecia, Spania și Italia.

„Salutăm această relaxare a regulilor din partea EASA și a ECDC în vigoare de luni, 16 mai. De la acea dată, măștile de față vor fi opționale pentru toate zborurile Ryanair, cu excepția acelor rute spre/dinspre cele 15 state UE în care măștile rămân obligatorii în transportul public.

Ne așteptăm ca aceste state să-și relaxeze regulile privind măștile de protecție în zilele următoare, în conformitate cu noile reglementări de la EASA și ECDC. Pasagerii care intenționează să călătorească pot verifica cele mai recente măsuri ale UE privind măștile pe site-ul Re-Open EU”, a explicat CEO Ryanair.

Distanțare socială și igienă corespunzătoare

Ministrul Sănătăţii din Spania, Carolina Darias, a exclus posibilitatea ca guvernul să elimine deocamdată utilizarea măştilor de protecție în avioane şi în mijloacele de transport.

Citește și Grecia renunță la certificatul verde de călătorie, pe toată durata sezonului estival

Directorul ECDC, Andrea Ammon, a spus că, deși purtarea măștilor nu va mai fi obligatorie, este important să ne amintim că „distanțarea socială și igiena corespunzătoare sunt unele dintre cele mai bune metode de reducere a transmiterii virusului”.

Citește și: