Rușii își părăsesc țara: câți locuitori ai Rusiei vor să emigreze, după războiul din Ucraina

Rușii își părăsesc țara: câți locuitori ai Rusiei vor să emigreze, după războiul din Ucraina

În contextul învaziei Rusiei în Ucraina, aproximativ 8% dintre ruși vor să emigreze definitiv în străinătate. Procentul în ceea ce îi privește pe tinerii care vor să plece din Rusia ajunge la 21%.

Conform unui sondaj realizat de Fundația pentru Opinie Publică din Rusia, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani sunt categoria cea mai dornică să părăsească țara. De asemenea, dorința de a emigra scade odată cu creșterea vârstei. Astfel, în rândul celor care au răspuns la sondaj cu vârste cuprinse între 31-45 de ani, procentul este de 8%, în rândul rușilor de 46-60 de ani procentul este de 5%, iar printre cei cu vârsta de peste 60 de ani scade la doar 2%.

Acest sondaj a fost realizat în perioada 25-27 martie, cu un eșantion de 1.500 de respondenți cu vârsta de peste 18 ani din 104 localități și 53 de regiuni ruse.

Propaganda rusească nu a funcționat în rândul tinerilor ruși, care au relatat că războiul din Ucraina a dus la certuri majore sau chiar destrămarea familiilor lor după ce părinții lor au fost îndoctrinați propaganda Kremlinului.

Europa pregătește, de urgență, noi sancțiuni asupra Rusiei, după masacrul din Bucha

UE a condamnat „în cei mai puternici termeni posibil” atrocitățile raportate la Bucha și pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei „în regim de urgență”. Josep Borrell, șeful politicii externe al UE, a emis o declarație în numele blocului.

„Uniunea Europeană condamnă în termenii cât mai puternici posibil atrocitățile raportate comise de forțele armate ruse într-un număr de orașe ucrainene ocupate, care acum au fost eliberate.

Imagini bântuitoare cu un număr mare de morți și victime civile, precum și distrugerea infrastructurilor civile arată adevărata față a războiului brutal de agresiune pe care Rusia îl poartă împotriva Ucrainei și a poporului său.

Masacrele din orașul Bucha și din alte orașe ucrainene vor fi înscrise în lista atrocităților comise pe pământ european. El a spus că autoritățile ruse sunt „responsabile pentru aceste atrocități, comise în timp ce aveau control efectiv asupra zonei”, a declarat Josep Borrell, conform news.sky.com.

Citește și: