28 feb. 2022 | 09:25

Rusia rămâne fără semiconductori și cipuri: cea mai nouă consecință a sancțiunilor impuse de americani

ACTUALITATE
Rusia rămâne fără semiconductori și cipuri: cea mai nouă consecință a sancțiunilor impuse de americani

În timp ce Rusia atacă teritoriul Ucrainei din tot mai multe direcții, mai multe industrii ale Rusiei au de suferit din cauza restricțiilor impuse de statele UE, dar și din partea SUA. De această dată, este vorba de accesul la cipuri și semiconductori.

TSMC sau Taiwan Semiconductor Manufacturing Company este cel mai mare producător de semiconductori din lume și tocmai a oprit livrările către Rusia, dar și către companiile terțe care colaborează cu companii rusești. Informația a fost confirmată de Washington Post și, din câte se pare, vine ca o consecință a sancțiunilor anunțate de Statele Unite ale Americii.

TSMC, cea mai recentă lovitură la adresa Rusiei

TSMC a suspendat toate vânzările către Rusia, dar și către terții care furnizează o serie stufoasă de produse electronice care țara lui Putin, a atras atenția o persoană apropiată companiei, sub condiția anonimatului.

Aceasta este doar una dintre cele mai recente consecințe a sancțiunilor anunțate la mijlocul săptămânii trecute de către administrația Biden. În contextul declarațiilor președintelui american, oficialul de la Casa Albă a atras atenția asupra faptului că importurile de înaltă tehnologie ale Rusiei se vor înjumătăți, dar acesta este doar începutul unui potențial dezastru. Accesul la tehnologie va periclita eforturile țării de a-și diversifica economia și, mai mult decât atât, de a-și susține armata.

În acest caz particular, interdicția referitoare la semiconductori, adoptată de aliați importanți ai Statelor Unite ale Americii, are ca scop principal blocarea livrărilor către companiile rusești din industria apărării, dar și către giganți ruși care activează în sectoarele aerospațiale și maritime. În același timp, sunt exceptate de la restricții companiile electronice creatoare ale unor produse de larg consum, conform administrației Biden. Cu alte cuvinte, se încearcă adoptarea unor măsuri cât mai stricte fără a avea un impact direct asupra oamenilor obișnuiți care trăiesc în Rusia. Din păcate, pe termen lung, probabil că se vor închide și lanțuri de magazine internaționale din țara condusă de Vladimir Putin.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele