Rusia nu dă niciun semn de retragere din Ucraina: „Vom continua până când ne vom atinge obiectivele”

Rusia nu dă niciun semn de retragere din Ucraina: „Vom continua până când ne vom atinge obiectivele”

Rusia a făcut publice planurile sale cu privire la invazia Ucrainei, chiar la împlinirea a 100 de zile de când Kremlinul a început așa numitele ”operațiuni speciale”.

Moscova nici nu se gândește să oprească războiul. Ce declară oficialii ruși, la 100 de zile de la invazie

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spune că armata roșie va continua „operaţiunea militară” în Ucraina până când toate obiectivele sale vor fi atinse. Acesta a adăugat că „unul dintre obiectivele principale este protejarea populaţiilor din Republicile Doneţk şi Lugansk” şi că „au fost luate măsuri pentru asigurarea protecţiei acestora şi s-au înregistrat unele rezultate„.

Oamenii lui Vladimir Putin spun că Ucraina foloseşte arme americane împotriva civililor.

„Nu iau în calcul viaţa civililor şi, cel mai rău, a copiilor şi adolescenţilor. Vor trebui să răspundă pentru asta”, a spus Zahkarova.

Citește și: Noul ambasador al SUA în Ucraina are obiective mărețe. Promisiuni făcute lui Zelenski: „Rusia va da socoteală pentru atrocități și crime de război”

Pe de altă parte, Dmitri Medvedev a amenințat din nou Occidentul, în urmă cu o lună, cu un „război nuclear”, după ce Finlanda a anunța că va cere aderarea la NATO. Medvedev a scris un mesaj pe Telegram, potrivit The Guardian, în care transmite că există „riscul” unui „război nuclear în toată regula”.

„În contextul războiului proxy declanșat de țările occidentale cu Rusia, vreau să articulez încă o dată foarte clar lucruri care sunt deja atât de evidente pentru toți oamenii rezonabili. Pomparea Ucrainei cu arme, pregătirea trupelor sale de către țările NATO pentru a folosi echipamentele occidentale, trimiterea de mercenari și desfășurarea de exerciții de către țările Alianței din apropierea granițelor noastre cresc probabilitatea unui conflict direct și deschis între NATO și Rusia”, scrie Medvedev.

Apropiatul lui Putin susține că „un astfel de conflict are întotdeauna riscul să se transforme într-un război nuclear în toată regula. Acesta va fi un scenariu catastrofal pentru toată lumea”, amenință Medvedev.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 100. Armata rusă a preluat controlul în Severodoneţk. Întâlnire ONU la Moscova pentru deblocarea cerealelor

 

Citește și:
Etichete: