Românul dispărut în Lefkada, găsit fără viață de autoritățile din Grecia

Românul dispărut în Lefkada, găsit fără viață de autoritățile din Grecia

Un român aflat în vacanță în Grecia este de negăsit de mai bine de 24 de ore. Tânărul de doar 25 de ani era în Lefkada, când, la un moment dat, a dispărut în apele agitate ale mării. Potrivit prietenilor săi, acesta ar fi intrat în apă, pentru a face scufundări. Doar câteva secunde l-au scăpat din ochi și bărbatul a dispărut. Salvamarii au intervenit de urgență pentru găsirea lui. În ajutorul lor au sărit o navă și două șalupe ale Gărzii de Coastă.

Alertă pe insula Lefkada din Grecia. Un român este de negăsit

Update 14 iulie, ora 15.39. România TV anunță că tânârul român, dispărut de mai multe zile în marea din Lefkada, a fost găsit mort de autorități. Radu Dinu avea 25 de ani şi era fiul unui primar PSD din judeţul Dolj. În Grecia, se afla în vacanţă cu prietenii lui.

Update 12 iulie, ora 17.03. Craioveanul în vârstă de 25 de ani dispărut în Grecia, la Lefkada, după ce a intrat în marea agitată şi n-a mai fost văzu este fiul primarului din comuna doljeană Amărăştii de Jos.

În cursul zilei de duminică, puțin după ora 18:00, acesta a intrat în apă, s-a scufundat, după care nu a mai fost văzut. El se afla în vacanță cu prietenii lui, în Lefkada. Văzând că a dispărut, prietenii lui au anunțat autoritățile elene.

Bărbatul și mai mulți prieteni au ales Grecia pentru concediul din 2022, mai exact stațiunea Lefkada, una dintre cele mai populare statațiuni turistice. Tânărul a decis să facă scufundări în mare, însă a dispărut fără urmă. Totul s-a întâmplat chiar sub privirile amicilor săi, care nu au mai putut să dea de el.

Prietenii cer ajutor pentru găsirea lui

O amică a românului originar din Craiova cere ajutorul autorităților, precizând că tânărul a dispărut pe plaja Mylos. Garda de Coastă a format mai multe echipe și îl caută de mai bine de 24 de ore pe tânărul dat dispărut. Presa locală a scris că românul s-a scufundat în mare, dar în câteva secunde a fost înghițit de ape.

„Este cineva care ne poate ajuta cu o barcă/elicopter/drone să îl cautam? Va rog din suflet, orice ajutor este neprețuit! Apelez la oricine poate da o mâna de ajutor. Este cineva care ne poate ajuta cu o barcă/elicopter/drone să îl căutăm? Va rog din suflet, orice ajutor este neprețuit! Mulțumesc mult!”, este apelul disperat al tinerei.

Tânărul parcă a fost înghițit de ape

Autoritățile din Grecia au transmis că vor continua căutările până când îl vor găsi pe turistul român dispărut. Martorii au dezvăluit că marea era foarte agitată, cu valuri mari, fără ca pe plaja din Lefkada să existe un serviciu de salvamari.

În momentul de față, bărbatul de 25 de ani este căutat de salvamari, de o navă și două șalupe ale Gărzii de Coastă, precum şi de o ambarcațiune privată. Craioveanul este dispărut de două zile.