Rolul pe care Jim Carrey nu îl poate uita: ce a spus actorul despre filmul său preferat

Rolul pe care Jim Carrey nu îl poate uita: ce a spus actorul despre filmul său preferat

Actorul și comediantul Jim Carrey a dezvăluit care a fost rolul, din cariera sa, pe care l-a acceptat aproape fără să clipească, declarând că, încă din primele secunde, s-a simțit atras de scenariul acestuia.

Jim Carrey a jucat, în „The Truman Show” din 1998, rolul unui vânzător de asigurări pe nume Truman Burbank. Comedia cu iz dramatic spune povestea unui bărbat a cărui viață de zi cu zi este fabricată în secret pentru un public TV. Absolut tot ce crede a fi real se dovedește a fi doar o născocire a minții unui scenarist, începând cu prietenii săi, cartierul în care locuiește, părinții, dar și soția acestuia.

Filmul a reprezentat un mare succes pentru Carrey, fiind prima peliculă în care „Ace Ventura: Pet Detective” trece dincolo de bariera filmelor de parodie, într-o nișă un pic mai serioasă. Așadar, este lesne de înțeles de ce actorul a acceptat acest rol încă din primele clipe.

„The Truman Show”, un film de referință pentru Jim Carrey

Conform declarațiilor lui Carrey „The Truman Show” reușește să îl influențeze chiar și în ziua de azi.

Iată ce a spus Jim Carrey despre rolul care i-a marcat cartiera în actorie:

„The Truman Show: în primul rând, mă gândisem la acel concept cu doi ani înainte. Dar ceva nu dădea la calcul. Și atunci când mi s-a dat scenariul, scenariul lui Andrew Nichols, l-am citit și am știut, probabil, încă din primele 10 pagini citite, că trebuie să fac filmul. N-am avut niciun dubiu. Comediile sunt, în general, filme pe care trebuie să le iei în considerare. Până atunci nu eram obișnuit să primesc scenarii ale unor comedii foarte bune, a declarat Jim Carrey, conform Screenrant.com.

Mai mult, actorul a dezvăluit că, în egală măsură, a fost influențat de un alt film celebru în care a jucat. Acesta este „Eternal Sunshine of the Spotless Mind”.

Citește și: