Robert Downey Jr., despre colaborarea cu Marvel: ce a mărturisit „Tony Stark”

Robert Downey Jr., despre colaborarea cu Marvel: ce a mărturisit „Tony Stark”

Robert Downey Jr. a dezvăluit ce îi lipsește cel mai mult în viața de actor, în momentul de față.

Se pare că artistului îi este dor, într-o oarecare măsură, de Universul Cinematic Marvel.

Downey Jr. a jucat în prima fază a MCU, în filmul din 2008 bazat pe aventurile lui Iron Man.

Înfățișându-l pe geniul milliardar Tony Stark, Robert Downey Jr. a jucat în trei filme Iron Man și patru Avengers, făcându-l pe Tony unul dintre cele mai interesante personaje ale MCU.

După 11 ani de MCU, Downey Jr. a ieșit din franciză în momentul în care Tony s-a sacrificat în Avengers: Endgame din 2019, ultimul film din The Infinity Saga.

Chiar și după moartea lui Tony, influența lui continuă să predomine în MCU, sacrificiul său fiind adesea menționat în filmele Marvel ulterioare. Cu toate acestea, Downey Jr. nu a mai apărut într-un film Marvel din 2019.

Ce a spus Robert Downey Jr. despre relația sa cu Marvel

Într-un interviu acordat publicației Deadline, Downey Jr. a dezvăluit ce îi lipsește cel mai mult, în ceea ce privește MCU.

„Ce îmi lipseste cel mai mult? Să fiu în tranșee cu Kevin Feige, cu Jon Favreau, este ca un vis frumos acum. Era idilic și subversiv. Și punctul culminant a fost când mi-am dat seama că mi-am făcut atât de mulți prieteni apropiați în distribuția MCU, iar Frații Russo m-au ajutat să îl primesc mai ușor pe Tony în viața mea”, a declarat Robert Downey Jr.

Deși fanii Marvel s-au simțit devastați după ce l-au văzut pe Tony murind în Avengers: Endgame, Downey Jr. pare să fi reflectat de mai multe ori, în trecut, referitor la cât de plină de satisfacții a fost interpretarea personajului și despre momentul în care ar trebui să pună punct unui capitol din viața sa.

Actorul a spus, de asemenea, că a avut „10 ani incredibili și satisfăcători din punct de vedere creativ”, dar că era Marvel a apus pentru el.