Electronic Arts anunță un nou joc în universul Marvel: ce știm despre noul joc Iron Man

Electronic Arts anunță un nou joc în universul Marvel: ce știm despre noul joc Iron Man

Un joc complet nou bazat pe supereroul Iron Man este în dezvoltare la EA Motive, a anunțat Electronic Arts, condus de producătorul Marvel’s Avengers și Guardian of the Galaxy, Olivier Proulx.

Proiectul Iron Man de la EA Motive va fi un joc de acțiune și aventură la persoana a treia, pentru un singur jucător, care va spune o poveste originală „care atingă istoria bogată a Iron Man, canalizând complexitatea, carisma și geniul creativ al lui Tony Stark”, a spus EA.

Este dezvoltat „în colaborare cu Marvel” și este în prezent în pre-producție, ceea ce înseamnă că probabil că nu vom vedea nimic substanțial despre el  sau despre o dată de lansare  pentru o lungă perioadă de timp.

„Este o onoare și un privilegiu să am ocazia de a crea un joc video bazat pe unul dintre cei mai emblematici supereroi din divertismentul de astăzi”, a spus Proulx. „Avem o oportunitate grozavă de a crea o poveste nouă și unică pe care o putem numi a noastră. Marvel ne încurajează să creăm ceva proaspăt. Avem multă libertate, ceea ce este atât de captivant pentru echipă”.

Filmele nu garantează succesul

Cu toate acestea, Iron Man este ceva cu totul diferit: un personaj specific al cărui arc s-a încheiat cu o finalitate absolută. Iron Man încă apare în benzi desenate, desigur, dar popularitatea personajului reiese în întregime din filmele Marvel, nu din cărți. Și chiar dacă impactul Universului Cinematic Marvel continuă să rezoneze, eșecul spectaculos al Marvel’s Avengers demonstrează clar că succesul pe marele ecran nu se traduce implicit într-un hit de joc video.

Asta nu înseamnă că jocul Spider-Man de la EA nu poate reuși – Marvel’s Spider-Man este o dovadă în acest sens – dar cel puțin Spider-Man este un personaj interesant. Iron Man, ei bine, el este într-adevăr mai mult o melodie bună a Black Sabbath.

Acesta, desigur, nu va fi primul joc Iron Man bazat pe filme: această onoare revine jocului lansat în 2008 dezvoltat de Artificial Mind and Movement, cunoscut în zilele noastre sub numele de Behavior Interactive, care a prezentat vocea lui Robert Downey Jr. și Terrence Howard și nu a fost foarte bun. Câțiva ani mai târziu, dezvoltatorul Avalanche Studios a început să lucreze la un joc propriu Iron Man, dar acel proiect s-a prăbușit după câțiva ani din cauza „politicii companiei”.

Etichete: