Rivalul Tesla se lovește de noi obstacole: ce întâmplă cu producția celor de la VinFast

Rivalul Tesla se lovește de noi obstacole: ce întâmplă cu producția celor de la VinFast

Întârzierea pentru Europa vine în momentul în care primul transport VinFast de SUV-uri de dimensiuni medii a plecat din Vietnam spre S.U.A.

Producătorul auto vietnamez VinFast a fost nevoit să amâne lansarea europeană a SUV-urilor electrice VF 8 și VF 9 până la începutul anului 2023 din a doua jumătate a anului 2022 din cauza penuriei globale de semiconductori.

„Întreruperea lanțului global de aprovizionare cu chipset-uri a afectat VinFast și programul nostru de producție și livrare în Europa”, a declarat producătorul auto.

Întârzierea pentru Europa, unde marca va ajunge mai întâi în Germania, Franța și Țările de Jos, vine în momentul în care primul transport VinFast de SUV-uri medii 999 VF 8 a plecat din Vietnam spre Statele Unite săptămâna trecută.

VF 8-urile vor fi transportate în California și apoi livrate clienților la sfârșitul lunii decembrie, potrivit unui comunicat VinFast.

Probleme pentru producătorul vietnamez

La Salonul Auto de la Paris din acest an, VinFast a prezentat patru mașini complet electrice, crossover-ul mic VF 6, crossover-ul compact VF 7, SUV-ul mijlociu VF 8 și SUV-ul mare VF 9.

Directorul executiv al VinFast, Jean-Christophe Mercier, a declarat că producătorul auto va începe livrările VF 9 la începutul anului 2023 și, de asemenea, va începe să preia comenzi pentru VF 7 și VF 6 anul viitor.

Mercier, care este vicepreședintele VinFast Europe pentru experiența post-vânzare și în proprietatea clienților, a refuzat să ofere o linie de timp mai exactă pentru momentul în care vor începe rezervările. De asemenea, nu este clar dacă întârzierea expedierii a afectat planurile VinFast de a deschide o mulțime de magazine în Europa.

VinFast a declarat că și-a deschis primele magazine în Köln și Paris luna aceasta.

Aceste magazine vor fi urmate de locații în Amsterdam, precum și Berlin, München, Frankfurt și Hamburg. Compania a mai spus luna trecută că până la începutul lui 2023 va deschide magazine în Oberhausen, Marsilia, Rennes, Montpellier, Metz, Den Haag și Rotterdam.

Etichete: