07 sept. 2022 | 15:45

Revolut, foarte periculos? Autoritățile au intrat pe fir, anchetă și circ mare pe banii noștri

ACTUALITATE
Revolut, foarte periculos? Autoritățile au intrat pe fir, anchetă și circ mare pe banii noștri

Revolut are unele probleme în această perioadă, lucru ce s-ar putea să nu fie placul milioanelor de utilizatori din România și din întreaga lume.

Mai exact, autoritățile de reglementare din Marea Britanie au intrat pe fir și vorbesc despre riscuri majore. Se pun mari presiuni pe Revolut să îmbunătățească controalele interne! Totodată, mai subliniază oamenii legii, banca trebuie să se asigure că aduce îmbunătățiri și altor aspecte, precum back-office-ul.

Ce probleme s-au descoperit la Revolut. Nimeni nu se aștepta

Concret, specialiștii care au analizat ce se întâmplă cu Revolut spun că ar fi vorba despre deficiențe majore în auditarea conturilor Revolut. Se vorbește, de asemenea, despre existența unui risc „inacceptabil de ridicat”, de „inexactitate semnificativă”.

Cei din Marea Britanie vin cu o serie de recomandări pentru conducerea Revolut. Astfel, spun autoritățile, fintech-ul „trebuie să aibă un back-office ca o bancă, respectiv cultura unei firme de tehnologie”.

Raportul autorităților de reglementare din Regat surprinde întreg sectorul bancar, dat fiind faptul că Revolut se bucură de un bazin de clienți în creștere și de o apreciere semnificativă mai ales în rândul tinerei generații, care reprezintă și cea mai numeroasă componentă a clienților băncii. Fintech-ul are, la nivel mondial, peste 20 de milioane de utilizatori.

Mai mult, de curând, Revolut s-a extins și pe piața de creditare. Revolut va începe să ofere credite și clienților români, ce pot aplica direct în aplicație pentru creditele de nevoi personale și pot primi până la 125.000 de lei. Banca promite că întregul proces e foarte accesibil și digitalizat. Astfel, odată contractul aprobat, contractul de credit este semnat cu o semnătură electronică calificată.

„Produsul este oferit doar în moneda locală RON, cu dobândă fixă pe toată perioada creditului, ​​și o durată de maxim 60 de luni. Ca și în cazul altor produse Revolut, ne gândim mai întâi la clienți și ne străduim să le oferim o experiență de management al finanțelor personale complet diferită. Produsul nostru este disponibil 24/7 în aplicație. Clienții au libertatea de a accesa creditul cu ușurință oricând au nevoie de bani și pentru suma de care au nevoie, fără bătăi de cap sau comisioane suplimentare, atunci când obțin un împrumut sau îl rambursează”, a declarat Gabriela Simion, Director General al sucursalei Revolut din România.