17 ian. 2022 | 10:55

Review The House: animația care o să-ți placă dacă ești fan David Lynch sau Tim Burton

ACTUALITATE
Review The House: animația care o să-ți placă dacă ești fan David Lynch sau Tim Burton

„The House” și-a marcat debutul pe Netflix vineri, 14 ianuarie 2022. Animația ar putea să devină, în timp, un succes, însă nu neaparat la nivelul la care ai putea să te gândești.

„The House” este o animație oarecum atipică. Dacă te aștepți să găsești o logică evidentă în scenariu, lucrul acesta nu se va întâmpla. Se poate spune că nu ai cum să apreciezi noua producție dacă, în prealabil, nu ai savurat creațiile lui David Lynch, ori pe cele ale lui Tim Burton. De menționat că, deși asemănarea este una evidentă, Lynch nu are nicio legătură cu „The House”. Același lucru se poate spune și despre Tim Burton, cu toate că, în cazul acestuia, există o oarecare conexiune indirectă, stabilită de Helena Bohnam Carter, după cum vei putea vedea în cele ce urmează.

„The House”, o animație cât se poate de „britanică”

„The House” poate fi descrisă ca fiind o comedie dark (întunecată) în care spiritul britanic devine literă de lege. Animația Netflix este compusă din trei povești distincte care se petrec în aceeași casă, însă în ani diferiți.

Prima poveste marchează începuturile casei care, în mod evident, este leitmotif-ul acestei animații. Unei familii sărace din Epoca Victoriană i se face o ofertă greu de refuzat. Membrii acesteia află (bineînțeles, prea târziu) că nimic, pe lumea asta, nu este cu adevărat gratis, prețul plătit de ei fiind unul mult prea mare.

A doua poveste se petrece în zilele noastre și se concentrează în jurul unui dezvoltator imobiliar care face demersurile necesare pentru a vinde aceeași casă unor posibili cumpărători. În scurt timp el află, la rândul lui, că, odată intrat în această casă, ieșirea devine imposibilă.

În cea de-a treia poveste, plasată temporal într-un viitor îndepărtat (sau nu), casa este deținută de un alt proprietar care își câștigă existența din închirierea camerelor.

Din distribuție fac parte Helena Bohnam Carter (una dintre actrițele preferate de Tim Burton) și Matthew Goode (cunoscut publicului pentru rolurile sale din „Downton Abbey” și „Silent Night”).

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele