26 nov. 2022 | 08:55

REVIEW The Crown, sezonul cinci – serialul atinge un subiect sensibil pentru Familia Regală Britanică

ACTUALITATE
REVIEW The Crown, sezonul cinci - serialul atinge un subiect sensibil pentru Familia Regală Britanică

Dacă ești pasionat de istorie, de Netflix sau poate de Familia Regală Britanică, The Crown este combinația potrivită dintre toate cele enumerate mai devreme.

Serialul The Crown a ajuns deja la sezonul al cincilea, bifând, de data aceasta, sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990, adică perioada de glorie a Prințesei Diana, dar și multele scandaluri care s-au învârtit în jurul Familiei Regale, cu emfază pe Prințul Charles, în acea perioadă.

Cum este sezonul 5 din The Crown

Evident, nu aveam cum să ratez cel de-al cincilea sezon din The Crown, de vreme ce apucasem deja să le văd cap-coadă și pe celelalte patru.

Cu un umor britanic alternat de fapte reprobabile sau dramatice, The Crown reușește, și de data aceasta, să pună punctul pe „i”, subliniind, pe alocuri, anumite scandaluri care au avut loc și în viața reală.

Desigur, vorbim despre un serial, deci despre o creație artistică. Cu toate astea, ultimul sezon vine să sugereze cât de fin poate că unele teorii ale conspirației, care au tot circulat prin presă, de-a lungul anilor, s-ar putea să fie, totuși, adevărate.

Din capul locului, trebuie să menționez că am fost extrem de impresionată de prestația actoricească a lui Elizabeth Debicki, cea care o portretizează cu atâta măiestrie pe Prințesa Diana. Așa de bine își joacă rolul încât poți avea momente în care chiar să uiți că nu privești un documentar despre Lady Di, ci un serial realizat în prezent.

La rândul ei, varianta matură a Reginei Elisabeta a Doua este aleasă cu grijă. În ciuda lipsei de asemănare fizică între Regină și Imelda Staunton, atitudinea este „din filmul potrivit”.

Nu același lucru pot să spun despre Dominic West, cel care îi dă „viață” Prințului Charles. Ca să nu mă întind prea mult, aș concluziona că West este un pic cam chipeș pentru acest rol. Însă cine ar vrea, mai ales acum, să-l supere pe Regele Charles, nu?

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele