Resident Evil o duce bine pe Netflix, spre marea dezamăgire a fanilor jocului: ce loc ocupă în top 10

Resident Evil o duce bine pe Netflix, spre marea dezamăgire a fanilor jocului: ce loc ocupă în top 10

În ciuda diviziunii între fanii francizei, noua producție Resident Evil a ajuns în Top 10 Netflix, în 92 de țări.

Cea de-a doua adaptare TV a francizei de jocuri video Capcom, după producția Netflix, Resident Evil: Infinite Darkness.

Resident Evil se concentrează pe Jade și Billie, surori gemene adolescente care se mută împreună cu tatăl lor, Dr. Albert Wesker, în New Raccoon City, recent construit, acum sediul Umbrella Corporation și unde Wesker își continuă experimentele controversate.

Lance Reddick ține frâiele distribuției, jucând rolul Albert Wesker, alături de Ella Balinska în rolul unei Jade adult, Tamara Smart în rolul adolescentului Jade, Adeline Rudolph în rolul adultului Billie, Siena Agudong în rolul adolescentului Billie Paola Núñez și rolul proprietarului Umbrella Evelyn Marcus.

Resident Evil le suflă copiilor din Hawkins în ceafă

După premiera serialului, pe platforma de streaming, Netflix a dezvăluit cât de bine s-a descurcat pelicula, în primul său weekend. Adaptarea francizei de jocuri video Capcom a înregistrat peste 72 de milioane de ore de vizionare, plasându-l pe locul 2 în Top 10 din 92 de țări. Resident Evil a pierdut locul 1 în fața sezonului 4 de Stranger Things, care a rămas ferm pe poziție și, probabil, va mai rămâne pe acest loc o perioadă.

Deși o noul serial generează un număr mare de spectatori, acest lucru nu este, neaparat, o surpriză când vine vorba de Netflix, mai ales luând că în calcul faptul că Resident Evil nu numai că a ajuns în Top 10 Netflix, ci și a ajuns pe locul 2 în primul său weekend – abia asta e o surpriză.

În timp ce criticii au fost blânzi, fanii francizei de jocuri video s-au dovedit a fi necruțători, exprimându-și frustrările cu privire la explicația revenirii lui Albert Wesker, după moartea sa în jocuri. Această recepție negativă a făcut ca Resident Evil să obțină unul dintre cele mai mici scoruri de audiență Rotten Tomatoes, din istoria site-ului, atingând un cota de de 25 la sută.