Republica Moldova, amenințată de Rusia: „Țara Maiei Sandu ar putea sfârşi la coşul de gunoi al istoriei”

Republica Moldova, amenințată de Rusia: „Țara Maiei Sandu ar putea sfârşi la coşul de gunoi al istoriei”

Liderii de la Kremlin sunt revoltați după ce Maia Sandu a promulgat o lege care cere interzicerea mai multor simboluri ale invaziei ruse în Ucraina, pe teritoriul Republicii Moldova a venit cu amenințări fără perdea la adresa Maiei Sandu și spune că oldova ar putea sfârși la ”coșul de gunoi al istoriei”.

Republica Moldova, amenințată de Rusia: „Țara Maiei Sandu ar putea sfârşi la coşul de gunoi al istoriei”

„Ar trebui să fie mai atentă în ceea ce priveşte Rusia şi simbolurile ei, cu atât mai mult cu cât Chişinăul nu poate plăti pentru gazul rusesc”, a scris Puşkov pe contul său din Telegram.

Luni, autoritățile moldovene a interzis simbolurile „Z” şi „V”, utilizate în sprijinul trupelor ruse care atacă Ucraina, precum şi panglica Sfântului Gheorghe, considerat un semn al susţinătorilor preşedintelui rus Vladimir Putin, dar şi al separatiştilor proruşi din Ucraina.

Simbolurile îşi schimbă sensul în funcţie de context, de realităţi. Simbolurile pe care le incriminăm nu sunt simboluri despre războiul de acum 77 de ani – ele se referă la războiul de azi din Ucraina. Nu putem tolera promovarea unor imagini şi acţiuni care sunt asociate războiului din Ucraina, care sunt asociate cu uciderea a mii de oameni, cu suferinţele altor milioane de refugiaţi şi care îndeamnă la teroare, distrugeri şi violuri”, a declarat Maia Sandu.

Declarație fermă făcută de Maia Sandu:

Aceasta subliniază că Republica Moldova nu e de acord să admită mesaje care nu sunt transmise în mod corect, mai ales când vine vorba despre război. Maia Sandu consideră că e absolut inimaginabil și revoltător să declari victimele aflate în suferință vinovate pentru ceea ce li se întâmplă.
”Cei care nu condamnă azi războiul sunt la fel ca cei care nu au condamnat, la vremea lor, pogromurile, Holocaustul sau deportările. Nu uitam aceste pagini tragice şi ruşinoase din istoria noastră. Nu putem admite repetarea lor. Şi nu putem permite ca atrocităţile de azi să fie asociate cu memoria eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, care şi-au dat viaţa pentru pace”, a subliniat Maia Sandu.
Totodată, șeful statului moldovean susţine că specularea victoriei din 1945 „pentru a promova astăzi o agresiune militară împotriva Ucrainei”.
Citește și: