Recunoaștere facială pentru animale: cum funcționează și la ce ajută

Recunoaștere facială pentru animale: cum funcționează și la ce ajută

O ușă inteligentă pentru animale de companie care pretinde că recunoaște animalele de companie – și numai animalele tale – tocmai și-a închis campania Kickstarter și se îndreaptă către producție. Iată cum funcționează tehnologia de recunoaștere facială.

Majoritatea ușilor pentru animale de companie sunt practic doar mici găuri tăiate în partea de jos a unei uși obișnuite, cu o acoperire cu clapă din plastic. Problema este că această ușă oferă șanse egale faunei sălbatice, animalelor fără stăpân și animalelor de companie ale altor oameni să rătăcească în casa ta și să creeze tot felul de haos.

Tehnologia de recunoaștere facială pentru animale vine în ajutorul tău

Totuși, Petvation spune că ușa sa inteligentă folosește software de recunoaștere facială și învățare automată pentru a se ridica automat în sus atunci când animalul tău de companie este observat și apoi se închide în urma lui.

Petvation susține că noua sa ușă este atât de inteligentă încât iubitorii de animale de companie pot ține câinii afară și pot lăsa pisicile să intre, sau invers. Te avertizează chiar și printr-o aplicație conectată dacă creaturi nedorite, dacă încearcă să pătrundă și, de asemenea, îți poate spune dacă animalele tale și-au adus prieteni nedoriți – la fel ca toți acei șoareci pe care pisica ta îi tot aduce în casă.

Practic, fiecare ușă pentru animale de companie are un dezavantaj, dar Petvation spune că s-a gândit la toate. Produsul include un motor cu mecanism de blocare și un senzor, astfel încât ușa să nu se închidă accidental pe labele sau cozi mici ale animalelor.

A oferi animalelor de companie libertatea de a veni și de a pleca după bunul plac este o provocare. Vrei să se bucure de libertatea lor și să fie în siguranță. Dar clapetele și ușile simple stresează în mod notoriu pisicile, sunt predispuse să fie sparte de câini sau să lase străini periculoși și nedoriți să intre în casă. De acum, cu această tehnologie nu mai încape vorba de aceste lucruri.