Reacția ministrului Apărării, după ce Zelenski a avertizat că Vladimir Putin vrea să atace România și Polonia

Reacția ministrului Apărării, după ce Zelenski a avertizat că Vladimir Putin vrea să atace România și Polonia

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a reacționat la declarațiile făcute miercuri de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, potrivit cărora de victoria Ucrainei depinde țări precum Polonia, România și Republica Moldova. Oficialul român respinge avertismentul liderului de la Kiev despre o posibilă extindere a invaziei în țara noastră. Afirmațiile lui Zelesnki au fost catalogate de Dîncu drept „speculații“. Mai multe detalii, în continuare.

Ministrul Apărării respinge avertismentul lui Zelenski cu privire la extinderea invaziei în România

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că avertismentul președintelui Volodimir Zelenski despre planurile viitoare ale lui Vladimir Putin de a ataca Polonia și România nu se bazează pe anumite dovezi, iar țara noastră „nu ia în calcul acest scenariu“.

Vasile Dîncu a catalogat afirmațiile liderului de la Kiev drept „speculații“, precizând că „îl înțelegem (pe Zelenski – n.r.) pentru că luptă pentru apărarea țării sale“.

„Aici sunt speculaţii şi noi nu credem că există dovezi pentru aşa ceva şi nici nu luăm în calcul chiar acest scenariu. Înţelegem cauza pe care o apără preşedintele Zelenski şi chiar atunci când poate comunică accentuând lucrurile, îl înţelegem pentru că el luptă pentru apărarea ţării sale şi într-o anumită măsură cu adevărat este şi apărătorul Europei.

Dacă lucrurile acestea, aceste crime vor fi dovedite, atunci este chiar apărătorul unei civilizaţii, a valorilor unei civilizaţii. Înţelegem acest lucru, nu considerăm că sunt date pentru toate aceste elemente. La nivelului posibililor, cum spunem în logică, a logicii posibilului, orice este posibil“, a spus ministrul Apărării, miercuri seară, la un post TV.

Citește și: Zelenski, ironii la adresa lui Vladimir Putin: „Planul vostru era să vă ucideți zeci de mii de soldați?“

Zelenski: Rusia va continua să atace și alte țări din jur

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri că, dacă armata sa va eșua, Rusia va continua să atace și alte țări din jur. Potrivit șefului de stat, Polonia, România și Republica Moldova ar fi și ele vizate de liderul de la Moscova.

Acesta a mai precizat, de asemenea, că evenimentele de la Bucha şi Mariupol au demonstrat lumii adevăratele intenţii ale Rusiei.

„Înarmaţi Ucraina acum sau Rusia îşi va găsi noi ţinte pentru agresiune în Polonia, Moldova şi România“, a avertizat Zelenski.

„Rusia nu a știut cât de mult ne prețuim libertatea. Ne-am apărat în fața lor mai mult decât au plănuit ei, invadatorii. Am distrus mai mult armament și echipament rusesc decât au unele armate europene. Dar nu e suficient. Rusia încă are capacitate să atace – și nu doar Ucraina – Polonia, Moldova, România și statele baltice vor deveni următoarele ținte, dacă libertatea Ucrainei cade.

Imaginile de la Bucha și Mariupol au demonstrat intențiile reale ale rușilor în fața întregii lumi. Ei nu pot fi opriți decât de forța armelor. Trebuie să se întâmple acum. Ucraina are nevoie de armament și resurse, avem nevoie de artilerie grea, vehicule militare, sisteme de apărare aeriană și avioane de luptă. Orice poate respinge atacul rusesc și opri crimele lor de război“, a continuat președintele ucrainean.

Citește și: