Războiul din Ucraina nu e nici pe departe la final. Zeleski anunță noi măsuri pentru o lungă fază de război

Războiul din Ucraina nu e nici pe departe la final. Zeleski anunță noi măsuri pentru o lungă fază de război

Se pare că războiul din Ucraina nu e nici pe departe la final. Zelenski vine cu un apel la populație și spune că țara pe care o conduce va intra într-o lungă fază de război. Liderul de la Kiev a ordonat ca cetățenii să fie înarmați.

Volodimir Zelenski a dat ordin. Ce se va întâmpla cu invazia rușilor în Ucraina

Forțele ucrainene de Apărare spune că vor să înarmeze un milion de luptători având în vedere că țara lor intră în „faza unui război de durată”.

„Ucraina va trebui să-și planifice meticulos resursele” și „să evite greșelile”, pentru a câștiga războiul împotriva Rusiei. Acesta spune că Ucraina „se confrunta cu săptămâni extrem de dificile în față”.

Datorită ajutorului primit de ucraineni de la SUA, vecinii de peste graniță par a avea un real avantaj în fața forțelor de la Kremlin.

„Nimeni nu poate spune câte. În acea perioadă, vom ține apărarea în primul rând cu propriile noastre resurse împotriva inamicului înnebunit de furie. Presiunea tot mai mare a sancțiunilor împotriva Rusiei și creșterea asistenței străine pentru Ucraina ar trebui să creeze, în câteva luni, condițiile în care Kremlinul va pierde în cele din urmă toate șansele de a obține vreun succes.

Atunci va apărea o nouă fereastră de oportunitate pentru Ucraina. În această perioadă extrem de grea, avem nevoie de unitate, coeziune, voință și răbdare”, a declarat militarul pe pagina sa de Facebook.

Ce spune premierul Marii Britanii despre decizia lui Putin de a invada Ucraina

Boris Johnson e de părere că războiul ar putea continua până la finalul anului acesta. Premierul Marii Britanii a declarat că Putin a făcut o greseală catastrofală.

„Putin are o armată uriaşă (…), el a făcut o greşeală catastrofală şi singura opţiune pe care o are acum este să continue să folosească abordarea copleşitoare, bazată pe utilizarea artileriei, pentru a încerca să-i zdrobească pe ucraineni”, a remarcat Johnson, la finalul lui aprilie.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 79. Ucraina ripostează masiv în sudul țării. Peste 100 de atacuri lansate împotriva armatei ruse

 

 

Citește și: