Războiul din Ucraina ar trebui să se termine la începutul lunii mai: „Ar trebui să avem un acord de pace mult mai devreme“

Războiul din Ucraina ar trebui să se termine la începutul lunii mai: „Ar trebui să avem un acord de pace mult mai devreme“

Războiul dintre Rusia și Ucraina ar trebui să se termine cel târziu la începutul lunii mai, a declarat un consilier al şefului de cabinet al lui Volodimir Zelenski, precizând că până atunci ar trebui ca partea ucraineană și cea rusă să încheie un acord de pace. „Cred că nu mai târziu de mai, începutul lunii mai, ar trebui să avem un acord de pace“. Mai multe detalii, în continuare.

Răzbiul ar trebui să se termine la început de mai

Oleksi Arestovici, consilier al şefului de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, preconizează că războiul Rusia-Ucraina se va încheia cel târziu în luna mai, întrucât Rusia nu va mai avea resurse pentru a susține conflictul, informează Reuters.

Arestovici a mai declarat că un acord de pace s-ar putea încheia însă și mai devreme, subliniind că momentul încetării războiului depinde de câte resurse e dispus Kremlinul să folosească în operațiunea sa în Ucraina.

„Cred că nu mai târziu de mai, începutul lunii mai, ar trebui să avem un acord de pace, poate mult mai devreme. Vom vedea, eu vorbesc de cele mai târzii date posibile“, a spus Arestovici.

„Suntem la răscruce acum: fie va fi un acord de pace rapid, într-o săptămână sau două, cu retragerea trupelor şi tot ce mai implică, fie va exista o tentativă de a aduna să zicem nişte sirieni pentru runda doi şi, când îi ‘măcinăm’ şi pe ei, un acord la jumătatea lunii aprilie sau spre sfârşitul lunii aprilie“, a continuat consilierul.

Citește și: Vladimir Putin va fi acuzat de crime de război. Cine face anunțul

Ar mai putea exista „mici ciocniri“ timp de un an

Oleksi Arestovici a adăugat că un scenariu „total nebun“ ar fi ca Rusia să trimită recruţi care să aibă doar o lună de pregătire. De asemenea, consilierul a ținut să precizeze că și după ce se va încheia un acord de pace ar mai putea exista mici ciocniri timp de un an.

Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR) și Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene susțin că Rusia se pregătește să aducă libieni și sârbi să lupte în Ucraina, pe lângă mercenarii sirieni pe care îi înrolează deja.

„Conform informațiilor disponibile, sunt implicați un număr mare de militanți din alte țări (Siria, Serbia)“, au declarat Forțele Armate ucrainene.

Mercenarii străini ar primi un salariu lunar de 300-600 de dolari pentru a lupta în Ucraina, Rusia aprobând recrutarea a 16.000 de voluntari din Orientul Mijlociu.

Citește și: