Rabla Electrocasnice 2022 vine cu o sancțiune importantă: ce se întâmplă cu voucherele nefolosite

Rabla Electrocasnice 2022 vine cu o sancțiune importantă: ce se întâmplă cu voucherele nefolosite

Rabla electrocasnice este un important program de finanțare dedicat românilor care vor să-și înlocuiască electronicele și electrocasnicele din casă. Dacă te tentează însă inițiativa, trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante.

În urmă cu câteva zile, s-au modificat regulile programului Rabla pentru electrocasnice într-o manieră cât se poate de relevantă. Printre schimbări se numără și o limitare legată de voucherele care au fost acordate celor interesați.

În consecință, dacă ai solicitat un voucher pentru o anumită categorie de electrocasnice, dar nu îl folosești în cadrul sesiunii respective a programului, ești sancționat. Practic, în acel an calendaristici, independent de numărul de sesiuni rămase din cadrul programului Rabla, nu mai poți cere alt voucher pentru același tip de aparat.

Vouchere Rabla Electrocasnice 2022 – care sunt limitările

Pe lângă faptul că ești penalizat dacă nu folosești un voucher obținut la Rabla Electrocasnice, conform noilor reguli, se poate folosi și solicita un singur voucher pentru o categorie de electrocasnice.

„Persoana fizică care a selectat, dar nu a utilizat voucherul nu mai poate selecta un voucher pentru aceeași categorie pe parcursul aceluiași an calendaristic”, scrie în Ordinul Ministerului Mediului nr. 974/2022, care a apărut vineri și care a modificat ghidul de finanțare a programului Rabla pentru electrocasnice, conform avocatnet.ro.

Cu alte cuvinte, dacă în sesiunea din luna iunie a acestui an soliciți un voucher pentru o nouă mașină de spălat rufe, dar nu apuci să-l folosești din varii motive, nu vei mai putea cere alt voucher pentru achiziția unei mașini de spălat în sesiunea din iarnă.

Mai mult decât atât, pe parcursul unui an calendaristic, o persoană nu poate solicita mai multe de un voucher pentru aceeași categorie de produse. Revenind la exemplul de mai sus, dacă ți-ai schimbat mașina de spălat în vară, nu mai poți să o schimbi din nou la iarnă, parțial, pe banii statului.

Cea mai mare problemă a noii ediții Rabla Electrocasnice este însă eliminarea posibilității de a achiziționa un televizor. Această categorie de produse a fost eliminată. În final, termenul de valabilitatea al unui voucher este de 7 zile de la obținere, în loc de 15 zile în trecut, pe când voucherele au o valoare în 200 și 500 de lei, în funcție de categorie produselor electrocasnice pentru care au fost emise.

Citește și: