26 mai 2022 | 09:15

PSD prezintă bilanţul primelor şase luni de guvernare. Marcel Ciolacu: „Nu vrem să fardăm realitatea”

ULTIMA ORĂ
PSD prezintă bilanţul primelor şase luni de guvernare. Marcel Ciolacu: „Nu vrem să fardăm realitatea”

PSD prezintă, joi, 26 mai, bilanţul primelor şase luni de guvernare. Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că partidul său va arăta românilor situația cinstită și realistă a acestei perioade. Potrivit politicianului, „nu vrem să fardăm realitatea”. Mai mult, susține că vor fi spuse doar „adevăruri simple”.

PSD dezvăluie bilanţul celor şase luni de guvernare

Partidul Social Democrat publică bilanțul primelor șase luni de guvernare, într-un eveniment la Palatul Parlamentului. Astfel, vor fi prezentate măsurile luate de miniștrii PSD privind „susținerea categoriilor vulnerabile, siguranța alimentară a românilor, sprijinul pentru agricultură și industria alimentară, independența energetică, precum și la granturile, creditele și garanțiile de stat pentru firmele românești”.

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că partidul său vine în fața românilor cu un raport „cinstit și realist” al celor șase luni de guvernare. Oficialul social-democrat a completat că „nu vor fi vorbe mari, ci adevăruri simple”.

„Mâine (n.r. – joi), PSD le va prezenta românilor un bilanţ cinstit şi realist al celor şase luni de guvernare. Nu vrem să fardăm realitatea. Ştim care sunt greutăţile oamenilor şi ce aşteptări au de la noi”, a precizat Marcel Ciolacu în mediul online.

„Raport onest în faţa românilor”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a mai spus că „este un moment în care nu facem promisiuni, ci aducem argumente: În care explicăm, din nou, de ce vrem să folosim toate resursele necesare pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie şi pentru a susţine dezvoltarea firmelor româneşti. Este un raport onest în faţa românilor, aşa cum cred că trebuie să facă orice guvernare serioasă şi responsabilă”.

Klaus Iohannis, explicații pentru aducerea PSD la putere

Liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, a declarat, marți, la un eveniment al Partidului Național Liberal, că PNL are, în sfârșit, un președinte care este și prim-ministru. Șeful statului a motivat și aducerea la guvernare a PSD, justificând că „trecem prin momente când se impune să strângem rândurile și să aducem la aceeași masă viziuni politice diferite, astfel încât guvernarea să reprezinte majoritatea românilor”. Iohannis a mai precizat că provocările majore din perioada 2020-2022 au determinat România să ia decizii care să aibă în vedere, în primul rând, nevoia de stabilitate.

Liderii coaliţiei de guvernare s-au întâlnit, luni, la Palatul Victoria, pentru a lua decizii importante. Partidele aflate la putere au lansat un nou pachet de măsuri sociale şi economice de „Sprijin pentru România”, amânarea ratelor la bănci și bonus de 700 de lei pentru mai mulți pensionari fiind principalele schimbări.