Klaus Iohannis, mesaj de ziua PNL: „Timpul luptelor politice interne a trecut, trebuie să strângem rândurile”

Klaus Iohannis, mesaj de ziua PNL: „Timpul luptelor politice interne a trecut, trebuie să strângem rândurile”

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent, marți, la evenimentul de aniversare a 147 de ani de la înființarea PNL, organizat la Muzeul Național Brătianu – Vila Florica. Cu această ocazie, liderul de la Cotroceni a făcut declarații despre scena politică, adversari, pandemie și război. Potrivit șefului de stat, „timpul luptelor politice interne a trecut” și „prioritatea absolută este aceea de a gestiona eficient aceste crize serioase cu care ne confruntăm”.

Klaus Iohannis, declarații speciale de ziua PNL

Zi mare pentru Partidul Național Liberal. Marți, 24 mai, sunt aniversați 147 de ani de la înființarea PNL. În cinstea liberalilor a fost organizat organizat un eveniment la Muzeul Național Brătianu – Vila Florica, la care a fost prezent și președintele României. Klaus Iohannis a precizat că PNL a rămas acelaşi partid autentic, care nu şi-a abandonat niciodată, în cei aproape 150 de ani de existenţă, doctrina, crezul sau valorile.

„Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puţin aşa cred eu”, a subliniat liderul de la Cotroceni, arătând că Partidul Naţional Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă. Acesta a mai spus că suntem în situaţia pe care foarte mulţi şi-au dorit-o, ca preşedintele PNL să fie prim-ministrul Guvernului României.

„Destinul României moderne este strâns legat de destinul Partidului Naţional Liberal, de curajul şi înţelepciunea unor lideri vizionari, care au contribuit decisiv la reformarea societăţii româneşti. Nu trebuie să uităm că România şi-a proclamat independenţa, în 1877, în timpul marii guvernări liberale, iar fundamentul pe care s-a clădit statul român modern a fost liberalismul. Politica liberală a lui I.C. Brătianu a făcut posibilă o dezvoltare accelerată a ţării. Este bine ca din timp în timp să ne raportăm la istorie, pentru a înţelege de unde am plecat, ce am reuşit să construim între timp, dar şi ce mai avem de făcut pentru a ne îndeplini obiectivele”, a afirmat Iohannis.

Un singur partid şi-a asumat guvernarea în pandemie

Klaus Iohannis a numit ultimii doi ani extrem de dificili, cu numeroase provocări şi crize succesive sau chiar suprapuse, având în vedere pandemia de coronavirus și invazia rusă a Ucrainei: „În mod evident, este uşor, relativ uşor de guvernat în perioade de prosperitate, când lucrurile decurg normal, dar infinit mai dificil când trebuie să ghidezi ţara în vremuri tulburi, cum a fost pandemia de COVID-19 sau actuala criză de securitate generată de războiul purtat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei. (…) un singur partid, demn de istoria şi tradiţia sa, şi-a asumat, fără ezitare, responsabilitatea guvernării – Partidul Naţional Liberal. (…)”.

Președintele României face apel la clasa politică

Liderul de la Cotroceni a mai precizat că toate aceste provocări majore din perioada 2020-2022 au determinat România să ia decizii care să aibă în vedere, în primul rând, nevoia de stabilitate. „Trecem prin momente când se impune să strângem rândurile, cum se spune, şi să aducem la aceeaşi masă viziuni politice diferite, astfel încât guvernarea să reprezinte majoritatea românilor”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

Citește și: