19 mai 2022 | 15:51

Proteste ale medicilor de la spitalul din Aiud. Zeci de angajați urmează să fie concediați, după ce pandemia a trecut

ULTIMA ORĂ
Proteste ale medicilor de la spitalul din Aiud. Zeci de angajați urmează să fie concediați, după ce pandemia a trecut

Mai mulți angajați la Spitalul Municipal Aiudm care au fost angajați în timpul pandemiei COVID, au ieșit să protesteze joi în curtea instituției sanitare.

Mai mulți angajați ai Spitalului Aiud își strigă nemulțumirile în curtea unității medicale

Peste 60 de angajați ale căror contracte de muncă expiră la începutul lunii viitoare și nu vor fi prelungite pentru că Guvernul nu a alocat bani pentru continuarea colaborării cu ei își strigă nemulțumirile în curtea instituției, scrie alba24.ro.

”Legea permite participarea la examen și rămânerea pe posturi a celor care au lucrat în spital în perioada aceea grea a pandemiei. Este un mare deficit de personal, spre exemplu, dacă aceste persoane nu vor fi angajate, voi rămâne singură pe secție după ora 3, la 30 de bolnavi, dar situația este la fel și pe alte secții” a spus una dintre asistentele spitalului.

De altfel, au avut loc și momente emoționante în curtea spitalului. Doctorul ATI Ovidiu Țuhașu, unul dintre cadrele medicale care în ultimii doi ani a dat totul pentru a-i salva pe românii infectați cu coronavirus care ajungeau în stare gravă pe secția sa, a vărsat câteva lacrimi după ce și-a adus aminte de pacienții care nu au supraviețuit, dar și de momentele critice prin care a trecut alături de echipa sa.

”Eu cred că suntem cu toții în fața patului unei mame bolanave și anume sistemul nostru de sănătate. Atât copiii ei, care fiecare în parte, pentru faptul că au fost născuți, și-au dat viața pentru ea, și le mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce au făcut pentru noi, dar și medicii care acum sunt puși în fața situației, de ce mama a ajuns în situația asta.

Și ei se străduiesc să facă tot ce se poate pentru ca ea să aibă resursele maxime și să poată să îi asigure condițiile maxime. Așa că împreună, doar împreună o să putem să ne ajutăm mama noastră și anume sistemul nostru de sănătate bolnav. Vă mulțumim mult de tot și ne cerem iertare bunului Dumnezeu pentru că a îngăduit atâta suferință, aici la noi la Aiud și aparținătorilor, pacienților noștri, bolnavilor noștri și dumneavoastră tuturor, pentru tot ceea ce ați făcut”, a spus medicul Țuhașu.