Protest sindicaliști metrou, 24 mai 2022. Cum va fi afectată circulația trenurilor

Protest sindicaliști metrou, 24 mai 2022. Cum va fi afectată circulația trenurilor

Sindicaliștii de la metrou protestează marți, 24 mai, în fața Ministerului Transporturilor din Capitală. Sindicatul a anunțat că manifestația nu va afecta transportul călătorilor.

200 de angajați ai Metroului București, așteptați să protesteze marți în fața Ministerului Transporturilor

„Mâine, marți, 24.05.2022, între orele 14.00-15.00, în parcarea din fața clădirii Ministerului Transporturilor din București, strada Gării de Nord, intrarea în parcul Gării de Nord, sect. 1 se va desfășura o adunare publică (pichet de protest), organizată de UNITATEA– Sindicatul Liber Metrou (USLM) cu tema importanței metroului pentru Capitala României”, transmite USLM.

Potrivit informațiilor, se pare că la eveniment vor fi prezente aproximativ 200 de persoane.

Cel mai mare protest din ultima vreme a avut loc pe 26 martie, anul trecut. Circulația metroului în Capitală a fost blocată, în urma unui protest spontan pornit la prima oră. Reprezentanții Sindicatului Liber din Metrou au coborât în tunel și au împiedicat pornirea la timp a trenurilor de pasageri.

Florin Cîțu, pe atunci premier al României, l-a acuzat pe Ion Rădoi, șeful sindicatului de la metrou, că a blocat circulația metrourilor pentru că „îi dispar sinecurile”. Acesta le spusese miniștrilor Transporturilor și de Interne să ia măsuri, pentru că „bucureștenii nu trebuie să sufere”.

„Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este acțiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineață”, a transmis premierul Florin Cîțu.

Conducerea Metrorex spunea atunci că 600 de sindicaliști și comercianți protestează la metrou și că au refuzat dialogul, blocând șinele.

„Începând cu ora 23.30, conducerea Metrorex i-a invitat în repetate rânduri la dialog social civilizat pentru a discuta cerințele lor. Aceștia au refuzat dialogul și au ocupat abuziv și ilegal calea de rulare, făcând imposibilă pornirea metroului. În momentul de față sunt circa 600 de participanți la acest protest.

Trebuie menționat că angajații Metrorex care trebuiau să asigure mersul trenurilor astăzi s-au prezentat la serviciu normal. Acțiunea de protest e ilegală, perturbă ordinea publică și împiedică desfășurarea în condiții normale a transportului de călători în București.

Metrorex își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispoziție pentru a opri această ilegalitate”, a comunicat compania.

 

Citește și:
Etichete: