09 mart. 2022 | 13:24

Proiectul viitorului, bazat pe inteligența artificială: ce pregătesc cei de la LinkedIn și DeepMind

ACTUALITATE
Proiectul viitorului, bazat pe inteligența artificială: ce pregătesc cei de la LinkedIn și DeepMind

Unele dintre cele mai cunoscute minți din tehnologie se unesc pentru a face față uneia dintre provocările mai mari ale acestei industrii. Proiectul e bazat pe inteligența artificială.

Conform CNBC, cofondatorul LinkedIn Reid Hoffman și cofondatorul DeepMind Mustafa Suleyman au format Inflection AI, o companie care va folosi un software de inteligență artificială pentru a ajuta oamenii să vorbească cu computerele. Speranța, potrivit lui Suleyman, este că vei putea vorbi cu computerele într-un limbaj obișnuit – acest lucru va fi „aproape sigur” posibil în cinci ani, a spus el.

Suleyman va fi CEO, în timp ce colegul de la DeepMind, Karén Simonyan va fi om de știință șef al Inflection. Compania își propune să rămână relativ mică pentru a păstra concentrarea și viteza echipei.

Mișcarea aceasta a durat mult. Hoffman și Suleyman se cunosc de aproape un deceniu, iar Suleyman s-a retras de la DeepMind în august 2019, ca urmare atât a dorinței de schimbare, cât și a criticilor aduse stilului său de management din anii precedenți. El a devenit VPP Google pentru managementul și politica de produse AI în decembrie a acelui an, dar a plecat în ianuarie pentru a lucra cu Hoffman la firma Greylock Partners.

Există încă multe necunoscute în jurul proiectului Inflection. Nu și-a identificat publicul țintă sau o cronologie pentru primele sale produse. Veteranii DeepMind i-ar putea crește totuși șansele. Asistenții AI existenți nu sunt deosebit de inteligenți, iar remedierea acestora ar putea îmbunătăți totul, de la telefonul din buzunar până la roboții de generație următoare.

Internetul va fi de nerecunoscut: experții spun că va fi generat în totalitate de inteligența artificială

Internetul viitorului ar putea fi scris de roboți, dar asta îl va face mai bun sau mai rău? Experții de la Institutul de Studii Viitoare din Copenhaga (CIFS) ridică întrebări despre conținutul generat de inteligența artificială și despre cum ar putea ajunge să domine metaversul și alte locații digitale.

Expertul CIFS Timothy Shoup estimează că aproape 99,9% din conținutul internetului va fi generat de AI până în 2030, mai ales dacă modele precum GPT-3 de la OpenAI vor obține o adoptare mai largă.