Problemele continuă pentru Tesla: procesul pe care încearcă să-l câștige

Problemele continuă pentru Tesla: procesul pe care încearcă să-l câștige

Un judecător a redus suma inițială de 137 de milioane de dolari acordată de jurați.

Anul trecut, Owen Diaz, un fost operator de lift cu contract la uzina de asamblare Fremont a Tesla, a dat în judecată cu succes producătorul de automobile pentru crearea unui mediu de lucru ostil, abuziv din punct de vedere rasial și a primit o despăgubire în valoare de 137 de milioane de dolari din partea juraților. Suma a fost redus la doar 15 milioane de dolari de către un judecător care i-a dat lui Diaz două săptămâni pentru a accepta sau a respinge noua sumă. După cum a raportat Bloomberg, avocații lui Diaz au optat pentru a doua opțiune.

„În respingerea reducerii excesive a instanței prin solicitarea unui nou proces, dl Diaz cere din nou unui juriu să evalueze ce i-a făcut Tesla și să ofere o compensație justă pentru torentul de insulte rasiste care i-au fost adresate.” au scris avocații lui Diaz într-o declarație pentru NBC News.

Procesul, care a fost intentat inițial în 2017, a descris un mediu de lucru în care lucrătorii de culoare au fost supuși în mod regulat la insulte rasiale și alte abuzuri, cel puțin un supervizor i-ar fi spus lui Diaz să se „întoarcă în Africa”.

Un nou proces

Tesla a respins unele dintre afirmațiile lui Diaz, argumentând că a luat măsuri în timp util pentru a opri hărțuirea, precum și susținând că aceste insulte rasiale au fost „folosite într-o manieră „prietenoasă” și, de obicei, de către colegii afro-americani”. De asemenea, a susținut că nu este responsabil pentru modul în care a fost tratat Diaz, având în vedere statutul său de antreprenor.

Anul trecut, un juriu i-a acordat lui Diaz un total de 6,9 ​​milioane de dolari daune compensatorii și 130 de milioane de dolari daune punitive, care probabil ar fi fost una dintre cele mai mari plăți într-un proces corporativ pentru discriminare rasială.

Judecătorul de district american William Orrick, într-o opinie depusă în aprilie, a respins afirmațiile Tesla că nu ar fi răspunzătoare pentru un angajat contractual, dar a redus și suma acordată, considerând-o „excesivă”. El a redus cuantumul daunelor compensatorii la 1,5 milioane de dolari și daunele punitive la 13,5 milioane de dolari. Întrucât avocații lui Diaz au respins decizia, cazul va trece la un nou proces.

Producătorul auto se confruntă, de asemenea, cu un alt proces intentat de Departamentul pentru Locuințe și Angajare Echitabile din California în numele a peste 4.000 de foști și actuali angajați Tesla.

Citește și:
Etichete: