Anunț neașteptat din partea Tesla: ce se întâmplă cu prețurile

Anunț neașteptat din partea Tesla: ce se întâmplă cu prețurile

Tesla a crescut semnificativ prețurile mașinilor sale electrice în întreaga sa gamă, unele modele crescând cu până la 6.000 de dolari.

După un an de creștere a prețurilor aproape în fiecare lună în 2021, Tesla a încetinit creșterea rapidă a prețurilor vehiculelor sale electrice la începutul anului 2022.

Ultima creștere majoră a prețului a fost în martie 2022 – urmată de una mai mică pentru vehiculele cu rază lungă în aprilie.

Tesla și-a actualizat configuratorul online peste noapte pentru a crește din nou prețurile în întreaga sa gamă.

Principalele modificări

Modelul 3 este cel care a primit cea mai mică creștere de preț din toată gama Tesla.

  • Modelul 3 Long Range este afectat, deoarece a trecut de la 54.490 USD la 57.990 USD – o creștere de preț de 2.500 USD

Modelul Y, care a devenit cel mai popular model Tesla, a primit o creștere mai mare de preț, ambele versiuni ale SUV-ului electric crescând în preț.

  • Modelul Y Long Range a trecut de la 62.990 USD la 65.990 USD
  • Modelul Y Performance a trecut de la 67.990 USD la 69.990 USD

Tesla vinde acum și un Model Y Standard Range, noua versiune construită în Texas, dar Tesla încă nu a lăsat oamenii să-l cumpere prin configuratorul său online și o oferă pentru moment doar cumpărătorilor locali Model Y din Texas, pe bază de invitație.

Tesla Model S și-a văzut, de asemenea, prețul crescut semnificativ, și asta după o creștere mare a prețului de 5.000 de dolari în urmă cu doar câteva luni.

  • Modelul S Dual Motor All-Wheel Drive Long Range a trecut de la 99.990 USD la 104.990 USD odată cu creșterea prețului.
  • Versiunea Plaid a sedanului electric emblematic rămâne același preț la 135.990 USD.

La fel ca modelul S, modelul X a înregistrat o creștere semnificativă a prețului la începutul acestui an și acum din nou.

  • Modelul X Dual Motor All-Wheel Drive Long Range a trecut de la 114.990 USD la 120.990 USD odată cu creșterea prețului.

Aceasta este o creștere semnificativă a prețului de 6.000 de dolari pentru SUV-ul electric.

Ca și în cazul modelului S, modelul X Plaid rămâne la același preț pentru moment, la 138.990 USD

Cauze

Ca de obicei, Tesla nu dezvăluie motivul din spatele acestor creșteri de preț, dar creșterile prețurilor materiilor prime și a costurilor logistice sunt probabil cauza principală.

De asemenea, Tesla are un număr semnificativ de comenzi, noi comenzi pentru câteva dintre acele modele fiind livrate doar în 6 până la 12 luni de acum înainte, conform configuratorului online.

Prin urmare, Tesla trebuie să încerce să prezică creșterea costurilor pentru aproximativ perioada în care va produce aceste vehicule în 6 până la 12 luni de acum înainte.

Totuși, Tesla ar putea căuta doar să-și crească marjele brute. În timp ce compania se plângea de creșterea costurilor în timpul creșterii prețurilor de anul trecut, marjele sale brute la vehicule au crescut constant în ultimul an.

Citește și:
Etichete: