22 iul. 2022 | 15:41

Rudel Obreja, eliberat din închisoare de Tribunalul Ilfov. Omul de afaceri are cancer în stadiu avansat

ULTIMA ORĂ
Rudel Obreja, eliberat din închisoare de Tribunalul Ilfov. Omul de afaceri are cancer în stadiu avansat

Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, are de executat cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, alături de Elena Udrea. Fosta ministră a Turismului a fost condamnată la șase ani de închisoare. Potrivit România TV, partenerul de afaceri al blondinei ar putea scăpa de pușcărie din cauza problemelor grave de sănătate.

Rudel Obreja se simte rău

Update 22 iulie, ora 15.35. Rudel Obreja va fi eliberat din închisoare, au hotărât judecătorii de la Tribunalul Ilfov. Fostul pugilist executa o pedeapsă de 5 ani, fiind condamnat în Dosarul „Gala Bute”. Decizia a fost luată din cauza problemelor grave de sănătate. Acesta suferă de cancer pancreatic în stadiu avansat. La începutul lunii iulie, Obreja a depus la tribunal o cerere în care solicita judecătorilor să fie eliberat din penitenciar, pentru a se putea trata într-un spital civil din ţară sau străinătate.

Știrea inițială: Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, pedeapsă la care se adaugă confiscarea a trei milioane de lei. Iar Elena Udrea a primit şase ani de închisoare cu executare, fiind acum încarcerată la penitenciarul de femei Târgșor. Jurnaliștii RTV susțin că Obreja are cancer și a fost transferat la Institutul Oncologic Fundeni, acuzând dureri mari.

Partenerul de afaceri al Elenei Udrea, condamnat în dosarul Gala Bute

Reamintim că, la începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca instanţa supremă să confirme condamnarea de șase ani de închisoare primită în dosarul Gala Bute. Politiciana a fost prinsă în Bulgaria, apoi extrădată în țara noastră. Fostul pugilist Rudel Obreja a primit cinci ani de închisoare cu executare.

Acuzații făcute de DNA

Potrivit procurorilor DNA, fosta blondă de la Cotroceni a coordonat un sistem prin care persoane apropiate ei au primit bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care îl conducea. Anchetatorii susțin că sumele obţinute au intrat nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar sau prin plata unor bunuri şi servicii) ori în contul unor persoane indicate de aceasta (Organizaţia Bucureşti a PDL şi Rudel Obreja).

Elena Udrea mai este acuzată de Direcția Națională Anticorupție că a determinat alţi funcţionari din Ministerul Turismului să îşi încalce atribuţiile cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la „Gala Bute”, prejudiciind bugetul instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.

Cine sunt ceilalți inculpați

Alături de fostul ministru al Turismului și Dezvoltării și de președintele din acel moment al Federației Române de Box a mai fost condamnat la închisoare cu executare și Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Udrea. Acesta a primit trei ani. Ceilalți patru inculpați, Ștefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea), Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării), Ana Maria Topoliceanu (fost director al Companiei Naționale de Investiții) și Dragoș Marius Botoroagă, au primit închisoare cu suspendare.