Probleme de securitate pentru Tesla: ce a reușit un puști

Probleme de securitate pentru Tesla: ce a reușit un puști

Adolescentul german a descoperit defectul unei piese de software open source.

Cercetătorul german în domeniul securității cibernetice, în vârstă de 19 ani, care a accesat de la distanță mai multe mașini Tesla printr-un defect al unei terțe părți, are un nou truc: piratează adresele de e-mail ale proprietarilor de mașini pentru a-i anunța că sunt în pericol.

La începutul acestei luni, David Colombo a descoperit o defecțiune într-o bucată de software open source terță, care i-a permis să deturneze de la distanță unele funcții pe aproximativ două 24 de modele Tesla, inclusiv deschiderea și închiderea ușilor sau claxonarea. În încercarea de a anunța proprietarii de mașini afectați, a găsit apoi o defecțiune în software-ul Tesla pentru cheia digitală a mașinii, care i-a permis să învețe adresele lor de e-mail.

O problemă serioasă

Colombo a spus că defectul se află într-o interfață de programare a aplicațiilor Tesla sau API. După ce și-a făcut publică descoperire, un utilizator de Twitter a sugerat că detaliile de contact ale proprietarilor afectați ar putea fi găsite în codul care permite a două componente de software să comunice între ele, cunoscut și ca un punct final API.

„Odată ce am reușit să-mi dau seama de punctul final, am fost într-adevăr capabil să văd adresa de e-mail asociată cu cheia API Tesla, cheia digitală a mașinii”, a spus Colombo într-un interviu pentru Bloomberg. „Nu ar trebui să poți transporta informații sensibile, cum ar fi o adresă de e-mail, folosind un acces care este deja expirat sau revocat.”

Adolescentul, din Dinkelsbühl, Germania, a spus că a împărtășit vulnerabilitatea suplimentară cu Tesla, iar inginerii companiei au scris o remediere pentru a preveni ca aceasta să se întâmple în viitor.

Colombo a spus că descoperirea sa suplimentară ar trebui să fie eligibilă pentru o „recompensă pentru erori” de la Tesla — în conformitate cu politica companiei — dar oficialii de acolo nu au confirmat o sumă cu el. El a glumit spunând că speră că suma este suficient de mare pentru a acoperi factura de cafea pe care a acumulat-o lucrând la defectul original în ultimele două săptămâni.

Citește și: