Tesla decizie privind Cybertruck: când începe producția

Tesla decizie privind Cybertruck: când începe producția

Tesla schimbă caracteristicile pickup-ului electric futurist pe măsură ce concurența se încinge de la Ford și Rivian.

Tesla intenționează să înceapă producția inițială a mult așteptatului său Cybertruck până la sfârșitul primului trimestru al anului 2023, împingându-și planul de a începe producția la sfârșitul acestui an, a declarat o persoană familiarizată cu problema pentru Reuters.

Persoana a spus că întârzierea vine pe măsură ce Tesla schimbă caracteristicile și funcțiile pickup-ului electric pentru a face un produs convingător, pe măsură ce concurența se încălzește în segment.

Se așteaptă ca Tesla să producă o producție limitată de Cybertruck în primul trimestru al anului 2023 înainte de a crește producția, a spus sursa.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, care a dezvăluit vehiculul futurist în 2019, și-a amânat deja producția de la sfârșitul anului 2021 până la sfârșitul lui 2022. Musk a spus că va oferi o foaie de parcurs actualizată a produsului în apelul Tesla privind veniturile din 26 ianuarie.

Cea mai așteptată camionetă

„Omule, anul acesta a fost un astfel de coșmar pentru lanțul de aprovizionare și nu s-a terminat!”, a scris el pe Twitter la sfârșitul lunii noiembrie, când a fost întrebat despre Cybertruck.

Tesla a eliminat recent o referire la programul său de producție de pe site-ul său de comenzi Cybertruck. Luna trecută, site-ul web a spus: „Vei putea finaliza configurația pe măsură ce producția se apropie în 2022”. Acum „în 2022” a fost omis.

Tesla intenționează să producă Cybertruck la fabrica sa din Texas, care este de așteptat să înceapă producția de mașini Model Y la începutul acestui an.

Tesla construiește sedanuri și SUV-uri electrice, dar a ratat segmentul de camionete, care este profitabil și extrem de popular în America.

Ford Motor și Rivian Automotive sunt înaintea Tesla în lansarea pickup-urilor electrice.

Ford a declarat la începutul acestei luni că aproape va dubla capacitatea anuală de producție pentru pickup-ul său electric F-150 Lightning la 150.000 de vehicule înainte de sosirea în primăvara acestui an la dealerii din SUA.