Primul brand de lux care acceptă plata cu Bitcoin: anunțul făcut de casa de modă

Primul brand de lux care acceptă plata cu Bitcoin: anunțul făcut de casa de modă

Brandul de lux Gucci a declarat că intenționează să accepte plățile în monede digitale. În unele dintre magazinele sale din SUA, deja se acceptă plata cu Bitcoin.

Astfel, clienții vor putea plăti în cripto, cum ar fi bitcoin, dogecoin, ether, litecoin și shiba inu. Serviciul de plăți urmează să fie lansat în filiala sa din Los Angeles și, de asemenea, în New York, conform Vogue Business.

Deși tentativele de incursiune în domeniul NFT din partea brandurilor de lux au fost destul de numeroase în ultimul an, acestea au rămas încă în mare parte în urmă în ceea ce privește plățile cu criptoactive. Numele precum Gucci dau tonul industriei, așa că probabil și alte case de modă îi va urma exemplul pentru a ține pasul.

Bitcoin se duce în cap, văzând cu ochii: se apropie de minimul istoric, împreună cu Ether, Dogecoin și alteele

Deja de câteva săptămâni, Bitcoin se devalorizează în mod constant și trage după el întreaga piață de criptomonede. Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât explicațiile din spatele situației actuale nu sunt cele mai clare sau evidente.

Având în vedere incertitudinea investitorilor în contextul crizei economice și a invaziei Ucrainei de către Rusia, criptomonedele sunt primele care au de pierdut. Aversiunea față de riscuri este la un nivel record, iar Bitcoin și frații lui sunt cele mai riscante investiții, dintotdeauna. În consecință, într-o singură zi, principala criptomonedă a scăzut luni cu aproximativ 4,6%. Bitcoin s-a tranzacționat ieri cu 32.800 de dolari, dar a continuat să scadă și marți.

La momentul redactării acestui material, moneda valora doar 32.270 de dolari, deși, pe timpul nopți, a scăzut și sub pragul psihologic de 30.000 de dolari (29.919,3).

Weekendul care abia s-a încheiat a venit cu o lovitură majoră pentru piața de criptomonede. Indiferent dacă ești amator de Ether, Dogecoin, Elrond sau orice altceva, toate au avut de suferit în urma scăderii acțiunilor din Asia și Europa, iar scăderile continuă și marți, conform Bloomberg.

Citește și: