Bitcoin se duce în cap, văzând cu ochii: se apropie de minimul istoric, împreună cu Ether, Dogecoin și alteele

Bitcoin se duce în cap, văzând cu ochii: se apropie de minimul istoric, împreună cu Ether, Dogecoin și alteele

Deja de câteva săptămâni, Bitcoin se devalorizează în mod constant și trage după el întreaga piață de criptomonede. Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât explicațiile din spatele situației actuale nu sunt cele mai clare sau evidente.

Având în vedere incertitudinea investitorilor în contextul crizei economice și a invaziei Ucrainei de către Rusia, criptomonedele sunt primele care au de pierdut. Aversiunea față de riscuri este la un nivel record, iar Bitcoin și frații lui sunt cele mai riscante investiții, dintotdeauna. În consecință, într-o singură zi, principala criptomonedă a scăzut luni cu aproximativ 4,6%. Bitcoin s-a tranzacționat ieri cu 32.800 de dolari, dar a continuat să scadă și marți.

La momentul redactării acestui material, moneda valora doar 32.270 de dolari, deși, pe timpul nopți, a scăzut și sub pragul psihologic de 30.000 de dolari (29.919,3).

Bitcoin a tras toată piața în jos

Weekendul care abia s-a încheiat a venit cu o lovitură majoră pentru piața de criptomonede. Indiferent dacă ești amator de Ether, Dogecoin, Elrond sau orice altceva, toate au avut de suferit în urma scăderii acțiunilor din Asia și Europa, iar scăderile continuă și marți, conform Bloomberg.

Deși setul de circumstanțe din spate este unul foarte complex, cu siguranță nu au ajutat înăsprirea politicii monetare pentru a combate inflația în mai multe colțuri ale mapamondului și scăderea lichidităților din piață. Un lucru este însă sigur, investitorii tind să fugă în perioadele de criză de activele speculative, iar Bitcoin este de referință pentru nesiguranța cu care vine la pachet.

„Având în vedere temerile legate de creșterea inflației, majoritatea investitorilor au adoptat o strategie de reducere a riscurilor – vânzând atât acțiuni, cât și criptomonede”, a declarat, citat de Bloomberg, Darshan Bathija, director executiv la Vauld, exchange de criptomonede din Singapore. Un mesaj similar a venit și din partea lui Edul Patel, Director executiv al Mudrex, o platformă de investiții în criptomonede. Acesta din urmă a insistat pe faptul că în momentul creșterii ratelor de dobândă, investitorii instituționali și individuali preferă să fie sceptici cu privire la piața cripto.

Citește și: