Primele imagini cu Rolls Royce Spectre: ce știm despre mașina electrică a brandului de lux

Primele imagini cu Rolls Royce Spectre: ce știm despre mașina electrică a brandului de lux

Rolls-Royce a lansat o actualizare despre mult așteptatul Spectre, prima sa mașină electrică pe baterii a mărcii britanice de lux.

Se așteaptă să își facă debutul în cursul acestui an, Rolls-Royce EV este în prezent supus unor teste riguroase. Producătorul auto a anunțat că Spectre a intrat acum în a doua fază de dezvoltare, după ce a finalizat cu succes testele de vreme rece în Cercul Arctic Suedez la începutul acestui an. Producătorul spune că programul de testare al Spectre este finalizat în proporție de aproximativ 40% și că unitățile prototip sunt pregătite pentru următoarea etapă de testare care va avea loc chiar în locul de joacă pentru cei bogați și celebri – Riviera Franceză.

Testarea Rolls-Royce Spectre de-a lungul celebrei coaste mediteraneene, care este invadată de unii dintre cei mai bogați oameni de pe această planetă, în special în această perioadă a anului, este o alegere interesantă.

„Această prevedere pentru testarea în condiții locale, reale, se repetă pe piețele cheie din întreaga lume, deoarece marca depune toate eforturile pentru a se asigura că produsele sale îndeplinesc – și depășesc adesea – așteptările sale extrem de grup de clienți cu discernământ”, a declarat compania.

Cel mai așteptat Rolls din istorie

Etapa franceză a dezvoltării Spectre va implica reglarea fină a noii suspensii electronice pentru a se asigura că greutatea suplimentară a bateriei nu strica semnătura „plimbare magică pe covor” a Rolls-Royce. Hardware-ul său electronic de stabilizare a ruliului poate decupla barele anti-ruliu pe drumurile drepte și le poate recupera atunci când sistemul de navigație asistată prin satelit detectează un viraj care se apropie. În această fază de testare, prototipurile vor parcurge aproape 400.000 de mile de testare pe ambele drumuri publice și la o unitate de testare numită Autodromul de Miramas.

„Nu este o exagerare să afirmăm că Spectre este cel mai așteptat Rolls-Royce vreodată. Liber de restricțiile legate de motorul cu ardere internă, vehiculul nostru electric cu baterie va oferi cea mai pură expresie a experienței Rolls-Royce din istoria de 118 ani a mărcii”, a declarat CEO-ul Torsten Müller-Ötvös într-un comunicat.

„Această ultimă fază de testare dovedește o suită de tehnologii avansate care susțin o schimbare simbolică pentru Rolls-Royce, pe măsură ce avansează către un viitor luminos, îndrăzneț, complet electric.”