12 sept. 2022 | 14:00

Prima reacție a Rusiei, după contraofensiva Ucrainei: „Operațiunea specială va continua”

ULTIMA ORĂ
Prima reacție a Rusiei, după contraofensiva Ucrainei: „Operațiunea specială va continua”

Kremlinul a declarat luni că Rusia își va atinge toate obiectivele în operațiunea militară din Ucraina, primul său răspuns public la câștigurile dramatice ale Ucrainei pe câmpul de luptă din regiunea Harkov.

Răspunsul Rusiei la contraofensiva Ucrainei

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să răspundă direct, întrebat de un reporter dacă președintele Vladimir Putin are încredere în conducerea sa militară, răspunzând că „operațiunea specială” va continua până când își va atinge obiectivele.

„Operațiunea militară continuă”, a spus Peskov. „Și va continua până când obiectivele stabilite inițial vor fi atinse”.

Peskov a adăugat că Putin este în contact permanent cu comandanții militari din Ucraina și este informat în mod regulat cu privire la evoluțiile militare.

Aceasta a fost prima reacție a Kremlinului la o contraofensivă fulgerătoare a Ucrainei de săptămâna trecută, în care Kievul afirmă că a recucerit peste 3.000 de km pătrați de teritoriu în decurs de doar câteva zile.

Rusia nu vede nicio perspectivă de discuții cu Ucraina

Întrebat dacă Putin va ordona o mobilizare generală ca răspuns la contraofensiva ucraineană, Peskov a trimis întrebarea la Ministerul Apărării.

Până în prezent, Putin nu a recurs la mobilizarea rezervelor Rusiei, care numără aproximativ 2 milioane de oameni cu serviciul militar în ultimii cinci ani.

Peskov a mai spus că Rusia nu vede nicio perspectivă de discuții de pace cu Ucraina, sau motive pentru astfel de discuții.

El a precizat că nu au loc discuții despre posibila demilitarizare a centralei nucleare din Zaporojie – una dintre recomandările cheie ale Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) în urma vizitei sale la centrală.