Prima companie din România care are o ofertă de nerefuzat pentru angajați: lucru remote pe viață

Prima companie din România care are o ofertă de nerefuzat pentru angajați: lucru remote pe viață

Lucrul remote a prins teren printre angajați, dar și pentru cei care vor să obțină un job, odată cu debutul pandemiei. Companiile continuă să le ofere angajaților posibilitatea de a rămâne în modul de lucru remote, chiar și după ce restricțiile s-au relaxat.

Astfel, o premieră în țara noastră o reprezintă un start-up de dezvoltare de software din Cluj, care este prima companie din România care le oferă angajaților opțiunea de lucru remote pe viață. OVES Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software, înființată în 2015 la Cluj-Napoca. Astfel, angajații OVES Enterprise nu vor fi nevoiți să se întoarcă la birou și vor putea să își desfășoare activitatea de oriunde vor ei.

Devine, astfel, prima companie din România care oferă acest beneficiu tuturor angajaților și vine să sprijine cerințele colaboratorilor de a lucra într-o companie flexibilă, care susține echilibrul între viața personală și cea profesională, scrie Economica.

Remote pe viață pentru angajați

Așadar, în companie, oricine din echipă își poate alege modul în care să își desfășoare activitatea: la birou, hibrid sau doar de la distanță. Angajații pot schimba oricând modul de lucru.

„Am urmărit tendințele din HR care adresează acest subiect și am discutat deschis cu programatorii, a căror dorință de a nu reveni la birou este corect argumentată de rezultatele bune pe care le-am observat în pandemie. În ultimii doi ani, am realizat că, atâta timp cât proiectele sunt livrate la timp, contează mai puțin locul de unde lucrăm. Suntem concentrați pe ce livrăm, nu de unde anume livrăm”, spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

Tot acesta adaugă că pandemia a schimbat radical piața muncii: “În prezent, majoritatea colaboratorilor noștri lucrează de la distanță. La birou vin aproximativ 5% și sunt, de obicei, din managementul companiei. Circa  10% lucrează hibrid, iar restul full remote. În ultimul timp, cinci angajați români s-au mutat de tot în Spania, doi în Sudul Franței și doi în SUA”.

„Oamenii pot veni oricând doresc la birou dacă vor să socializeze, dar majoritatea developerilor noștri sunt seniori, au aproximativ  35 – 40 de ani, au familii, și preferă să își petreacă timpul liber cu familia sau cu prietenii apropriați. La birou avem curte cu șezlonguri și grătar, pentru a asigura un mediu plăcut de întâlnire între colegi și facem destul de des întâlniri și mici petreceri cu echipa, la care, de multe ori, participă chiar și cei care nu sunt din Cluj”, completează Mihai Filip, conform aceleiași surse.

 

 

Citește și: